Doljenii vitezomani au căzut “în plasa” poliţiştilor

politisti targ 1 Doljenii vitezomani au căzut în plasa poliţiştilor poze

Duminică, 3 februarie a.c., poliţiştii Biroului Drumuri Naţionale şi Europene împreună cu poliţişti rutieri din cadrul Formaţiunilor de Poliţie Rutieră Bechet, Dăbuleni, Segarcea, Băileşti, Calafat, Filiaşi şi Biroului Rutier Craiova au organizat şi executat o acţiune pe principalele drumuri naţionale şi europene în scopul prevenirii şi combaterii accidentelor de circulaţie cauzate de încălcarea regimului legal de viteză.

În cadrula acţiunii au fost constatate 2 infracţiuni şi aplicate 149 sancţiuni din care pentru depăşirea vitezei 95. Valoarea amenzilor se ridică la suma de 11.175 lei.

Deasemenea, efectivele Biroului Rutier au acţionat în municipiul Craiova pentru prevenirea accidentelor rutiere generate de nerespectarea de către conducătorii auto a regimului legal de viteză instituit pe anumite sectoare de drum și pe linia conștientizării conducătorilor auto și pasagerilor cu privire la importanța portului centurii de siguranță.

Poliţiştii rutieri au controlat în trafic aproximativ 140 autovehicule, 150 persoane au fost legitimate, fiind astfel constatate 56 abateri contravenţionale şi aplicate sancţiuni în sumă de 6450 lei.

35 amenzi au fost aplicate pentru  nerespectarea regimului legal de viteză, iar 16 sancţiuni pentru neportul centurii de siguranță.

Exemplu: Ş.ALEXANDRU, de 19 ani, din Craiova a fost depistat conducând un autoturism cu viteza de 122 km/h pe Calea Severinului. Poliţiştii l-au sancţionat cu amendă conform prevederilor OUG 195/2002 R, iar ca măsură complementară i-a fost reţinut permisul de conducere în vederea suspendării.