DNA plonjează în Waterpark Craiova. Percheziții la constructori și la primărie

dna mai polystart DNA plonjează în Waterpark Craiova. Percheziții la constructori și la primărie poze

„Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și infracțiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, ce ar fi fost comise în perioada 2013 – 2014.

În cursul zilei de 27 noiembrie 2014, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 6 locații situate în mun. Craiova, din care una este o instituție publică, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se arată în comunicatul DNA.

„Detaliile suplimentare” obținute între timp de presă, arată că de anchetă sunt vizați reprezentanți din conducerea firmei Polystart a lui Cristian Dobre – una dintre cele trei firme care construiesc parcul acvatic, diriginți de șantier și funcționari din primăria Craiova, cercetările vizând acordarea de comisioane pentru facilitarea decontării de cheltuieli fictive.