DJST Dolj: Oltenia Star – prima preselecţie joi, la CCS Craiova

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj organizează, în perioada 15 septembrie – 30 noiembrie 2013, a –V – a ediție a concursului OlteniaStar.
Concursul se desfăşoară în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenţilor Craiova, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, Primăria Municipiului Craiova, Consiliul Judeţean al Elevilor Dolj, Asociaţia Ro-Talent – filiala Craiova, Radio Romania Actualităţi Radio Oltenia Craiova, Palatul Copiilor Craiova, Ansamblul Folcloric „Maria Tănase”, Club Arti Craiova, Şcoala Populară de Arte „Cornetti”.
Concursul “OlteniaStar” are drept scop descoperirea și promovarea tinerilor talentați în domeniile muzicii, literaturii și artelor plastice.
„Joi, 24 octombrie 2013, la Casa de Cultură a Studenţilor Craiova, ora 14, va avea loc prima preselecţie a concursului Oltenia Star. La preselecţie participă tinerii talentaţi în domeniul muzicii uşoare, populare şi folk, elevi care învaţă la Colegiul Național „Carol I”, Colegiul Național „Elena Cuza”, Colegiul Național „Fraţii Buzeşti”, Grupul Şcolar „Traian Demetrescu”, Liceul de Artă Marin Sorescu, Grupul Şcolar „Matei Basarab”, Liceul de Informatică „Ştefan Odobleja”, Grupul Şcolar „Traian Vuia”, Liceul Teoretic „Henri Coandă”. Precizez că, la această ediţie a concursului OlteniaStar, s-au înscris peste 100 de tineri, din judeţul Dolj. Amintesc că următoarea preselecţie va avea loc pe data de 31 octombrie 2013”, a declarat Alina Ionescu, director executiv DJST Dolj.

 

REGULAMENT OLTENIASTAR
EDIŢIA a V-a

 

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj organizează în perioada 15 septembrie -30 noiembrie 2013 a V a ediție a concursului OlteniaStar.
Concursul se desfăşoară în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenţilor Craiova, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, Primăria Municipiului Craiova, Consiliul Judeţean al Elevilor Dolj, Asociaţia Ro-Talent, filiala Craiova, Radio Romania Actualităţi Radio Oltenia Craiova, Palatul Copiilor Craiova, Ansamblul Folcloric „Maria Tănase”, Club Arti Craiova, Şcoala Populară de Arte „Cornetti”.
Concursul “OlteniaStar” are drept scop descoperirea și promovarea tinerilor talentați în domeniile muzicii, literaturii și artelor plastice.

Graficul de desfășurare a concursului este următorul:
1. ÎNSCRIEREA PARTICIPANŢILOR

a. Procedura de înscriere
Participanţii la concurs trebuie să aibă vârsta minimă de 14 ani. Înscrierea participanţilor se face prin completarea unei fişe de înscriere care se găseşte pe site-ul DJST Dolj- www.dsjdolj.ro, la sediul DJST Dolj din str. Gheorghe Doja, Nr. 2, Craiova (lângă Stadionul Tineretului).

b. Perioada de înscriere: 15 septembrie-21 octombrie 2013

c. Etapa de preselecție
Vor avea loc două etape de preselecție a finaliștilor.
Cele trei preselecții se derulează după următorul grafic:
24 octombrie 2013 Casa de Cultură a Studenților, pentru tinerii din unităţile de învăţământ următoare: Colegiul Național Carol I, Colegiul Național Elena Cuza, Colegiul Național Fraţii Buzeşti, Grupul Şcolar Traian Demetrescu, Liceul de Artă Marin Sorescu, Grupul Şcolar Matei Basarab, Liceul de Informatică Ştefan Odobleja, Grupul Şcolar Traian Vuia, Liceul Teoretic Henri Coandă
31 octombrie 2013 Casa de Cultură a Studenților, pentru tinerii din unităţile de învăţământ următoare: Grupul Şcolar Charles Laugier, Liceul cu Program Sportiv Petrache Trişcu, Grupul Şcolar Energetic, Colegiul Național Nicolae Titulescu, Grupul Şcolar George Bibescu, Colegiul Național Ştefan Velovan, Liceul Teoretic Tudor Arghezi, Colegiul tehnic C.D. Neniţescu, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Ilie Murgulescu, Colegiul Național Economic Gheorghe Chiţu, Grupul Şcolar CFR, Colegiul Tehnic de Arte şi Meserii Constantin Brâncuşi

NB. Participanţii de la unităţile de învăţământ din judeţ (excepţie Craiova) pot opta pentru oricare dintre preselecții.
Un tânăr se poate înscrie la mai multe probe de concurs.

2. PROBELE DE CONCURS

Probele de concurs sunt următoarele:
1. Artă plastică cu secţiunile: grafică, pictură, caricatură
2. Muzică cu secţiunile: muzică uşoară, muzică populară, muzică folk.
3. Poezie cu o singură secţiune – creaţie
Participanţii la secţiunea artă plastică vor depune o singură lucrare odată cu fişa de înscriere la unitatea de învăţământ pentru care s-au înscris. Lucrarea se va realiza pe format A3. Ea va fi predată pe bază de semnătură unui reprezentant al unităţii de învăţământ.
Participanţii la proba de muzică ușoară vor interpreta o singură piesă. Ei vor depune negativul piesei (format mp3 și track) la sediul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Dolj-Compartiment Tineret cu o zi înainte de preselecție.
Participanții la proba de muzică populară vor interpreta două piese: fară acompaniament-doină zona Olteniei și o horă cu acompaniament. Negativul piesei (format mp3 și track) va fi depus la sediul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Dolj-Compartiment Tineret cu o zi înainte de preselecție.
Participanții la această probă vor evolua în costume populare oltenești.
Participanții la proba de muzică folk vor pregăti o singură piesă.
Participanţii la proba de poezie vor depune o singură lucrare odată cu fişa de înscriere la unitatea de învăţământ unde s-au înscris.

3. SELECŢIA FINALIŞTILOR

Selecţia finaliştilor la probele de artă plastică şi literatură se va face de către un juriu specializat în intervalul 24 octombrie-11 noiembrie 2013.
Selecţia finaliştilor la proba de muzică se face în cadrul celor trei preselecții de către un juriu specializat.

4. FINALA

Comunicarea rezultatelor preselecțiilor pentru probele de la secțiunea muzică se va face în data de 12 noiembrie, pe site-ul DJST Dolj și la adresele de email din fișele de inscriere.
Tinerii selectați la secțiunea muzică vor participa în finală, ce va avea loc în data de 14 noiembrie 2013 la Casa de Cultură a Studenților Craiova. În cadrul finalei vor fi comunicate și rezultatele finale la probele de artă plastică și literatură.

5. PREMIEREA CÂŞTIGĂTORILOR

Festivitatea de premiere va avea loc în cadrul finalei în data de 14 noiembrie 2013.
Ocupanții locurilor I-III vor beneficia de o execursie tematică gratuită și de promovarea talentului în cadrul unor evenimente culturale organizate de DJST Dolj şi de parteneri.

Consilieri tineret
Diana Neamţu
Camelia Băluțoiu

 

 

Director executiv,
ALINA IONESCU