DJST Dolj: „COMPETITIA TINERETII”- editia a VI‑ a – proba de cultură generală

alina ionescu 3 26 sep DJST Dolj:  „COMPETITIA TINERETII”  editia a VI‑ a   proba de cultură generală poze

 

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj, Inspectoratul Scoalar Judetean Dolj și Consiliul Judetean al Elevilor Dolj organizeaza vineri, 28 martie 2014, orele 14:00, la  Facultatea de Drept “Nicolae Titulescu”, proba de cultura generala.

Aceasta proba face parte dinproiectul „COMPETITIA TINERETII”- editia a VI‑ a, al cărui scop  este stimularea participării elevilor la activităti extrascolare.

Lansat in luna septembrie a anului 2013, proiectul, structurat pe 11 probe, vrea să arate arate comunităţii craiovene că tinerii reprezintă cea mai bună investiţie in viitor.  Competiţia se încheie in luna iunie 2014, prilej cu care organizatorii şi partenerii lor vor desemna pe baza punctajului acumulat “Liceul Anului 2014”.

Logo Facultatea de Drept Stiinte Sociale b 600 x 470 phixr DJST Dolj:  „COMPETITIA TINERETII”  editia a VI‑ a   proba de cultură generală poze

La proba de cultură generală, s-au înscris 13 din cele 16 licee participante în competiţie. Fiecare liceu  participă cu un echipaj alcătuit din 4 elevi, selectaţi de fiecare dintre competitori pe baza unui test relevant. Pentru această probă organizatorii au pregătit un set din 50 de întrebări care vizează cunoştiinţe de cultură generală. Punctajul maxim este de 150 de puncte, fiecare răspuns corect fiind cotat cu 3 puncte.