DJ 606 a fost reabilitat pe bani europeni – video

prio si primarii DJ 606 a fost reabilitat pe bani europeni   video poze

Prioteasa la parada primarilor: şase edili de pe ruta Craiova – Mehedinţi şi-au luat în primire bucata de “drum strategic”. 

Lucrările la DJ 606 au costat aproape 600 de miliarde de lei vechi, fiind derulate în cadrul unui proiect european accesat de CJ prin Programul Operaţional Regional. Banii pentru cei 50 de km de drum au ajuns la o asociere dintre firme craiovene sau sucursale locale ale unor companii din Bucureşti, respectiv Erpia, Domarcons, SCT şi Colas Drumuri. Preşedintele CJ Dolj spune că din cauza problemelor întâmpinate de constructori cu solul, aceştia au fost nevoiţi să includă în soluţia tehnică iniţială încă un strat de piatră spartă la baza drumului, plus câteva straturi de asfalt suplimentar. “Putem spune că avem de-a face deja cu un drum care ar putea fi considerat strategic. Ţin să mulţumesc în mod special reprezentanţilor ADR SV Oltenia, care ne-au fost tot timpul aproape, consultanţilor, dar şi celor patru firme constructoare, cu care am colaborat foarte bine şi cu care sperăm să mai lucrăm”, a spus Prioteasa, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute vineri.

Şeful CJ a codus apoi expediţia pornită de la Palatul Administrativ din Craiova, pe artera abia finalizată. Pe taseul Craiova – Breasta – Predeşti – Sopot – Brabova – Seaca de Pădure – Carpen, Prioteasa a fost întâmpinat de primarii localităţilor repective, care i-au mulţumit la unison pentru investiţia realizată de CJ Dolj. Preşedintele Consiliului Judeţean s-a revanşat prezentându-i şi lăudându-i pe edili, celor din PSD urându-le chiar discret “încă un mandat”.