Distribuție Oltenia informează: echipele operatorului sunt în permanență în teren pentru remedierea tuturor deficiențelor în alimentarea cu energie electrică din județele Argeș, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Teleorman și Vâlcea

Distribuție Oltenia informează: echipele operatorului sunt în permanență în teren pentru remedierea tuturor deficiențelor în alimentarea cu energie electrică din județele Argeș, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Teleorman și Vâlcea

Începând de azi, 07 iulie, ora 12:00, județele din aria operațională Distribuție Oltenia au intrat sub incidența codului galben de intensificări ale vântului și instabilitate atmosferică.

 

Încă de la începutul atenționării meteo, operatorul de distribuție a monitorizat starea rețelelor electrice afectate direct de evoluția nefavorabilă a vremii și a intervenit prompt în teren.

 

La ora 20:00, 51 de echipe operative ale Distribuție Oltenia și ale prestatorilor externi, se aflau în teren pentru izolarea deficiențelor electrice și remedierea acestora. Astfel,la nivelul județului Teleorman au fost rezolvate deficiențele în alimentarea cu energie electrică. În restul județelor DEO, erau afectate parțial localitățile:

  • Județul Argeș– parțial localitatea Curtea de Argeș;
  • Județul Dolj – localitățileLipov;
  • Județul Gorj – localitatea Mușetești:
  • Județul Mehedinți – localitățile Vanjuleț, Rogova și Livezile;
  • Județul Olt – localitateaCaracal;
  • Județul Vâlcea – localitățile Runcu și Stoenești.

 

Echipele operative au o misiune dificilăîntrucât intensitatea vântuluiconduce la ruperea crengilor și a copacilor care cad în culoarul de siguranță al rețelelor electrice, provocând ruperea conductoarelor electrice.

 

Operatorul Distribuție Oltenia monitorizează continuu situația rețelelor electrice din aria sa operațională, astfel încât disconfortul creat de evoluțianefavorabilă a condițiilor meteo să fie diminuat.

 

Reamintim faptul că semnalarea tuturor defecțiunilor în rețeaua de distribuție a energiei electrice din aria de operativitate Distribuție Oltenia se poate face apelând numerele de telefon disponibile NON STOP pentru preluarea acestora:

  • 0800 500 000 –  număr de telefon gratuit în orice rețea;
  • 0251 408 006, 0251 408 007,  0251 408 008 – numere de telefon cu tarif normal în rețeaua națională.