Discursul rostit de către prefectul judeţului Dolj, Dan Narcis Purcărescu, miercuri, 25 octombrie 2017, cu prilejul ceremoniei militare dedicată Zilei Armatei Române

 

IMG 0531 Discursul rostit de către prefectul judeţului Dolj, Dan Narcis Purcărescu, miercuri, 25 octombrie 2017, cu prilejul ceremoniei militare dedicată Zilei Armatei Române poze

„Este o deosebită omoare pentru mine ca în calitate de prefect al judeţului Dolj să mă adresez domniilor voastre cu prilejul Zilei Armatei Române – o sărbătoare nu doar a celor care poartă nobilele însemne militare, ci a întregii ţări.

Prin semnificația sa istorică, 25 octombrie este o zi de împlinire naţională, o zi în care Armata Română, prin eroism pe câmpul de luptă şi prin jertfă de sânge, a scris una dintre cele mai importante pagini de afirmare a idealurilor de unitate, suveranitate şi integritate teritorială.

Armata Română se bucură şi astăzi de respect, preţuire şi încredere în rândul cetăţenilor, datorită modului exemplar în care militarii noştri şi-au îndeplinit misiunile, în cadrul operaţiunilor derulate sub egida NATO, UE şi ONU. Sacrificiul, profesionalismul şi seriozitatea bravilor noştri militari contribuie decisiv la conturarea unei imagini pozitive a României în afara graniţelor, aducându-le, totodată recunoştinţa Guvernului României şi a aliaţilor noştri din Nato.

În această zi cu deosebită însemnătate avem datoria să ne înclinăm în faţa sacrificiilor şi faptelor de arme ale eroilor, dar şi ale soldaţilor români care şi-au pierdut viaţa pe teatrele de luptă din Irak şi Afganistan.

Totodată, se cuvine să ne înclinăm în faţa veteranilor doljeni şi a cadrelor militare în rezervă şi în retragere , a tuturor celor care au slujit Armata Română.

La ceas aniversar, în numele meu şi al Instituţiei Prefectului Judeţului Dolj, vă felicit pentru performanţele obţinute, pe toţi cei care cu onoare şi mândrie îmbrăcaţi uniforma militară, şi vă urez mult succes în activitatea pe care o desfăşuraţi.

La mulţi ani!” – Dan Narcis Purcărescu, prefectul judeţului Dolj.

 

 

 

 

Biroul de presă

Instituţia Prefectului – Judeţul Dolj