Discrepanţe uluitoare la reactualizare: Craiova – 5735 de nechemaţi pe listele electorale, Băileşti – 4

prefectura cj dolj 1 Discrepanţe uluitoare la reactualizare: Craiova   5735 de nechemaţi pe listele electorale, Băileşti   4 poze

Centralizarea datelor la nivel judeţean cu privire la reactualizarea listelor electorale a dus la rezultate uimitoare. 

Discrepanţele între localităţi în ceea ce priveşte persoanele care nu trebuiau să figureze pe listele electorale permanente sunt fabuloase.

Cu titlu de exemplu, din datele puse la dispoziţie de prefectura Dolj, numărul persoanelor găsite “pe plus” pe listele electorale permanente este de peste o mie de ori mai mare la Craiova faţă de municipiul Băileşti.

Astfel, în municipiul reşedinţă de judeţ, bilanţul oficial al reactualizării listelor electorale arată un număr total de 5735 de persoane înscrise în listele electorale fie decedate fie du domiciliul stabilit în străinătate fie cu cărţi de identitate expirate. Grosul îl reprezintă categoria celor cu cărţi de identitate expirate, al căror număr ajunge la 5625, în timp ce numărul celor cu domiciliul stabilit în străinătate este de doar 48. La Băileşti, diferenţa dintre numărul persoanelor înscrise pe listele electorale permanente şi realitatea din teren este de fix 4 persoane, acesta reprezentând numărul persoanelor decedate şi neradiate din listele electorale permanente.

 

Diferenţe majore se înregistrează şi între localităţi de acelaşi calibru, cum este cazul comunelor Amărăştii de Sus şi Amărăştii de Jos, una dintre ele raportând 158 de inadvertenţe descoperite pe listele electorale permanente, cealaltă doar 8.

 

În partea de jos a clasamentului în ceea ce priveşte numărul de persoane bune de radiat din listele electorale permanente se plasează şi comunele Argetoaia – 10 persoane şi Gidici – 4 persoane. Comuna Călăraşi a raportat doar două persoane descoperite în neregulă pe listele electorale, în timp ce comunele Călăraşi şi Dobroteşti au trimis situaţii în care au precizat că au descoperit câte o singură persoană trecută în plus pe listele electorale.