Dincă: De vină pentru scăderea economică nu este seceta în sine, ci faptul că guvernanții nu au luat-o în calcul

Marinica Dinca Dincă: De vină pentru scăderea economică nu este seceta în sine, ci faptul că guvernanții nu au luat o în calcul poze

Consilierul local Mărinică Dincă, candidatul Alianței România Dreaptă pentru un mandat de senator în Colegiul 1, a declarat astăzi că scăderea economiei în trimestrul al treilea, prognozată anterior de majoritatea specialiștilor în domeniu, ar fi putut fi evitată dacă Guvernul ar fi luat măsuri în acest sens.

„Că agricultura a fost principalul factor de declin al economiei în trimestrul al treilea este un fapt devenit deja oficial. Actualii guvernanți au declarat că se bazează pe sectorul agricol pentru creșterea economică din acest an, însă și-au bătut joc de fermieri, acordându-le subvenții după încheierea campaniilor agricole. Toată lumea, de la țărani până la oficialii din Ministerul Agriculturii, știa că seceta va lovi puternic anul acesta, dar Guvernul a preferat să ignore acest fapt și să acorde doar niște despăgubiri infime pentru agricultori.
De vină pentru această scădere economică nu este seceta în sine, ci faptul că guvernanții nu au luat-o absolut deloc în calcul, nu au găsit pârghiile necesare pentru a compensa lipsa precipitațiilor în agricultură, iar aceste soluții erau stimularea absorbției fondurilor europene, precum și a investițiilor directe. În momentul de față, recesiunea e un glonț care ne trece pe la ureche”, a încheiat Dincă.
Economia României a scăzut în trimestrul al treilea al acestui an cu 0,6% față de aceeași perioadă a anului trecut și cu 0,5% față de trimestrul trecut, conform datelor publicate joi, 15 noiembrie, de Institutul Național de Statistică. În primele nouă luni ale acestui an, Produsul Intern Brut a crescut cu doar 0,2%, indicând un risc de stagnare sau chiar de recesiune pentru 2012.

Tot joi, Eurostat a publicat datele revizuite privind creșterea economică din trimestrul al doilea, arătând că România a ieșit la limită din recesiunea tehnică, cu o creștere de doar 0,1% față de trimestrul precedent.

Biroul de presă al PDL Craiova