Dincă (ARD): Trebuie să oprim exodul medicilor în străinătate

dinca si calinoiu Dincă (ARD): Trebuie să oprim exodul medicilor în străinătate poze

Consilierul local Mărinică Dincă, candidatul Alianței România Dreaptă pentru un mandat de senator pe Colegiul 1, și Eugen Călinoiu, candidatul ARD pe Colegiul 1 Camera Deputaților, au continuat miercuri, 14 noiembrie, seria întâlnirilor cu craiovenii, discutând cu locatarii blocurilor din centrul orașului.

Majoritatea celor care au stat de vorbă cu reprezentanții ARD au spus că și-au pierdut încrederea în clasa politică actuală și că este nevoie de o schimbare majoră în modul în care este condusă țara, iar acest lucru poate fi realizat doar de candidați tineri, asupra cărora nu planează suspiciuni de corupție.

„Oamenii sunt extrem de dezamăgiți pentru că au avut parte, în ultima perioadă, numai de promisiuni și minciuni. Este frustrant să vezi, ca cetățean, că faci eforturi pentru a plăti la timp dările către stat, iar statul îți ia banii și, în loc să îi folosească pentru investiții, pentru a crea locuri de muncă, îi utilizează pentru plata unor datorii sau pentru proiecte fără viitor. Dezvoltarea mediului economic este o condiție esențială pentru ca doljenii, și în special locuitorii Craiovei, să nu mai fie la mâna guvernanților care, după bunul plac, alocă sau taie fonduri publice”, a spus Dincă, dând exemplu cazul Centurii de sud a Craiovei, proiect sistat după ce Guvernul a decis realocarea banilor pentru alte lucrări de infrastructură.

Călinoiu: Dacă nu există dezvoltare, este greu să ai bani

O problemă prioritară pentru craioveni este și sănătatea, care a devenit, de-a lungul timpului, o adevărată „gaură neagră” în care s-au scurs bani publici. „Este nevoie de rglementări noi în acest domeniu, pentru a gestiona mai bine cheltuielile, dar și pentru a ajuta spitalele să își modernizeze echipamentele medicale. Mai presus de toate, trebuie să oprim exodul medicilor în străinătate. Avem o școală de medicină cu reputație și trebuie să îi păstrăm demnitatea, să stimulăm medicii, în special pe cei tineri, să rămână acasă”,a mai spus candidatul ARD pentru Colegiul 1 Senat.

La rândul său, Eugen Călinoiu a subliniat că, pentru a repune în mișcare mecanismele economiei, este nevoie de voință politică. „Din păcate, USL a ales să facă mai multă politică și mai puțină economie, motiv pentru care în momentul de față nu găsește resursele necesare pentru onorarea promisiunilor. Dacă nu există dezvoltare, este greu să ai bani”, a spus candidatul ARD pentru un mandate de deputat în Colegiul 1.

Biroul de presă al PDL Craiova