Din ciclul „Spre faliment în zbor, la clasa VIP”: Leafă de 18.000 de RON la termoficarea din Craiova

termo punct termic Din ciclul „Spre faliment în zbor, la clasa VIP”: Leafă de 18.000 de RON la termoficarea din Craiova poze

Informație de speriat vistieria bugetară, lansată azi, în ședința CLM Craiova, unde doi consilieri au dezvăluit că unul dintre șefii Termoficării a încasat o leafă de 180 de milioane de lei vechi.

Știrea a fost lansată din două surse, una de la opoziție și una de la putere, în ședința de plen a consiliului local municipal în care aleșii locali dezbăteau, printre altele, tarifele percepute craiovenilor de Termo Craiova SRL pentru agentul termic, în contextul în care societatea se confuntă cu amenințarea intrării în insolvență, la cererea Complexului Energetic Oltenia, principalul său creditor.

Penelistul Dan Cherciu, președinte de ședință azi, a cerut formarea unei comisii di rândul consilierilor locali care să inventarieze achizițiile din ultimii ani ale societății craiovene de termoficare, precum și nivelul indemnizațiilor încasate de manageri, precizând că are informații din interior despre sume astronomice încasate de șefi. „Am informații din cadrul societății, fosta regie de termoficare, că unul dintre manageri a încasat 180 de milioane de lei vechi pe lună. Mi se pare incredibil în situația în care noi discutăm azi de o societate căreia i s-a cerut insolvența. Cred că ar trebui să o intereseze și pe doamna primar că unul dintre șefii de la societățile municipale are o indemnizație de câteva ori mai mare decât cea de primar”,  a spus Cherciu.

Cherciu a primit un răspuns de la fostul său coleg de partid, independentul Dan Dașoveanu, care a confirmat suma, cu o precizare referitoare la perioada în care aceasta a fost încasată. „Aveți dreptate cu privire la un lucru. A existat la un moment dat, dar nu era vorba de 180 de milioae net, ci de brut. Deci era vorba de 140 de milioane în mână. Nu s-a întâmplat în actualul mandat, ci în perioada 2010-2011, când, vă aduc aminte, erați tot consilier local”, a a spus Dașoveanu, care nu a dezvăluit colegilor despre care dintre directorii fostei regii de termoficare este vorba, promițând, în schimb, că va face parte și el din comisia de anchetă propusă de Cherciu.

Suma vehiculată de cei doi consilieri reprezintă un nou record în „palmaresul” Termoficării, după episodul debarcării lui Nicolae Degeratu, ex-director al societății în perioada 2013-2014, schimbat din funcție la momentul la care era acuzat că încasează aproximatix 100 de milioane de lei vechi lunar, cumulând salariul de director cu indemnizația de administrator.

m degeratu termoficare Din ciclul „Spre faliment în zbor, la clasa VIP”: Leafă de 18.000 de RON la termoficarea din Craiova poze

SC Termo Craiova SRL, societate înființată prin transformarea fostei regii de termoficare craiovene, este în proces cu Complexul Energetic Oltenia de la începutul acestui an. CEO solicită instanței insolvența societății craiovene, invocând datorii neachitate pentru furnizarea agentului termic de câteva zeci de milioane de euro.