Detectorul de fum este usor de montat si iti salveaza viata

etico3 Detectorul de fum este usor de montat si iti salveaza viata poze

Importanta unui detector de fum este esentiala in orice tip de imobil, din acest punct de vedere neavand nicio relevanta daca acesta are trei, patru sau zece camere sau daca este locuinta ori spatiu comercial. Pericoul izbucnirii unui foc, dar și timpul de reacție sunt extrem de importante in cazul in care un astfel de incident are loc. Specialistii in securitate recomanda amplasarea unui detector de fum pe fiecare etaj si chiar in mai multe camere pe acelasi nivel. Dupa ce ai pus in practica recomandarea acestora, este indicat să le testezi cel puțin o dată pe lună și sa inlocuiești bateriile de câte ori este necesar.

Instalarea unui detector de fum este o operatiune relativ usoara putand fi facuta de catre orice persoana adulta. Ai nevoie de un detector de fum, baterie, surubelnita si scară. Dupa ce ai hotarat care este locul ideal in care amplasezi detectorul, asigura-te ca nu este amplasat la mai mult de 30 de centimetri de tavan. Despacheteaza detectorul, arunca materialele in care a fost ambalat, introdu acumulatorul si verifica manualul de utilizare, daca nu esti sigur ce tip de baterie trebuie folosita. Monteaza detectorul de fum, utilizand hardware-ul de instalare care ti-a fost furnizat de catre producator. Utilizeaza o scara daca nu poti ajunge  in zona dorita pentru amplasarea detectorului de fum.
Pentru cei care aleg sa isi instaleze singuri astfel de detectoare de fum, specialistii pun la dispozitie si cateva sfaturi pentru o buna functionare a acestora:
– nu amplasa detectoare de fum in apropierea unei usi, ferestre sau aparat de aer conditionat. De ce? Curentii de aer care se formeaza pot imprastia fumul, si astfel intarzie sau chiar impiedica declansarea detectorul atunci cand este prea tarziu.

-nu instala detectoare de fum in baie sau bucatarie. Motivul este simplu: aburul de la dus sau cuptor va determina aparitia de alarme false.

In Craiova, poti achizitiona o gama variata de detectoare de fum de la magazinul Etico, aflat pe strada Nicolae Romanescu nr. 23. Specialistii de aici iti vor recomanda detectorul de care ai nevoie, punandu-ti la dispozitie foarte multe informatii despre montarea, intretinerea si utilizarea acestora. Pentru mai multe informatii puteti apela numarul de telefon: 0768.458.468 sau pagina de Facebook