Deputatul Mihai Voicu, alături de copiii din zona Calafat

voicu poiana mare Deputatul Mihai Voicu, alături de copiii din zona Calafat poze
Astăzi, 6 decembrie 2012, candidatul USL, la colegiul 7 – Camera Deputaţilor, Mihai Voicu, alături de câţiva primari din zona Calafat au dorit să le facă o bucurie de Sf. Nicolae copiilor care locuiesc în zona amintită. Aceştia au împărţit cadouri copiilor din grădiniţe dar şi şcolarilor din ciclul gimnazial, în plase regăsindu-se jucării, cărţi sau mănuşi, în funcţie de vârsta celor mici.  Copii au primit cu bucurie cadourile de Sf. Nicolae, mai ales că, majoritatea dintre ei nu au primit niciodată un cadou de  Moş Nicolae. Precizăm că suma cheltuită pentru fiecare copil a fost sub 10 lei, tocmai pentru ca aceste cadouri să nu fie confundate cu oferirea unei mite electorale.
“Au lipsit dulciurile şi sucurile din aceste mici cadouri, legislaţia în vigoare privind necesitatea asigurării unui proces electoral corect şi coerent, interzicând oferirea obiectelor de propagandă electorală  cu o valoare mai mare de 10 lei plus TVA, precum şi a produselor alimentare, băuturi  nonalcoolice etc. Copiii au avut parte de o surpriză plăcută care nu vizează campania electorală”, a precizat Mihai Voicu. În schimb ceilalţi competitori electorali, din colegiul nr.7 Camera Deputatilor,  au reclamat această acţiune ca fiind una echivalentă cu oferirea de mite electorale.
OUG 67/2012 privind modificarea art. 55 din Legea nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului si pentru modificarea si completarea Legii nr. 67/2004 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, a Legii administratiei publice locale nr. 215/2001 si a Legii nr. 393/2004 privind Statutul alesilor locali Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 753 din 8 noiembrie 2012 Luand in considerare timpul scurt ramas pana la data desfasurarii alegerilor pentru Camera Deputatilor si Senat din anul 2012, avand in vedere necesitatea asigurari unui proces electoral corect si coerent, toate acestea vizand interesul public si constituind o situatie extraordinara, a carei reglementare nu poate fi amanata, in temeiul art. 115 alin. (4) din Constitutia Romaniei, republicata, Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta. Articol unic
Articolul 55 din Legea nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului si pentru modificarea si completarea Legii nr. 67/2004 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, a Legii administratiei publice locale nr. 215/2001 si a Legii nr. 393/2004 privind Statutul alesilor locali, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 196 din 13 martie 2008, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si va avea urmatorul cuprins:
“Art. 55
(1) Promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori de alte foloase in scopul determinarii alegatorului sa voteze sau sa nu voteze un anumit competitor electoral ori un anumit candidcat, precum si primirea acestora de catre alegator, in acelasi scop, constituie infractiuni si se pedepsesc cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani.
(2) Tentativa se pedepseste.
(3) In categoria bunurilor prevazute la alin. (1) sunt incluse si alimente, bauturi alcoolice sau nealcoolice, produse din tutun ori marfuri nealimentare.
(4) Nu intra in categoria bunurilor prevazute la alin. (1) materialele si obiectele de propaganda electorala, precum: afise, pliante, carti postale, calendare, caiete, ilustrate, pixuri, brichete, chibrituri, insigne, ecusoane, dvd-uri, fanioane, steaguri, carti, pungi, tricouri, sepci, esarfe, fulare, veste, fesuri, manusi, pelerine, jachete, inscriptionate cu insemnele electorale ale formatiunilor politice sau ale candidatilor care participa la alegeri.
(5) Sunt exceptate, de asemenea, de la prevederile alin. (1) si alte obiecte de propaganda electorala, inscriptionate cu insemnele electorale ale formatiunilor politice sau ale candidatilor care participa la alegeri, a caror valoare nu depaseste 10 lei fara TVA pentru fiecare articol, fara ca aceste bunuri sa poate fi alimente, bauturi alcoolice sau nealcoolice ori produse din tutun.”