Delegația Bibliotecii Aman în vizită la Vratsa

 14 Delegația Bibliotecii Aman în vizită la Vratsa  poze

Săptămâna aceasta, timp de două zile, o delegație a Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman” a fost prezentă în Bulgaria, la Vratsa, pentru un workshop realizat împreună cu reprezentanți ai Consiliului Județean Dolj, ai Districtului Vratsa și ai Bibliotecii Regionale „Hristo Botev”. Biblioteca Aman a fost reprezentată în Bulgaria de echipa de implementare a proiectului transfrontalier Dolj-Vratsa.

Obiectul acestei vizite a constat într-o rundă de discuții și dezbateri cu privire la activitățile de implementare ale proiectului, dar și în organizarea unui atelier de lucru tematic în cadrul căruia au fost prezentate și promovate serviciile noi derulate de Biblioteca Județeană Aman, această din urmă acțiune contribuind la un favorabil schimb de experiență.

Referitor la activitățile întreprinse  de echipa de implementare a proiectului transfrontalier, Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”, a declarat că: “prin această acțiune comună, am încheiat  cea de-a patra rundă de discuții, dezbateri și intervenții privind maniera cea mai favorabilă de aplicare și concretizare a acestui proiect european, am mai făcut un pas în ceea ce privește apropierea, înlesnirea cunoașterii reciproce, dintre cele două unități administrative, județul Dolj și regiunea Vratsa. Realizarea centrului transfrontalier de informații și comunicații Dolj – Vratsa, proiectul de care se leagă mari speranțe, va fi nu doar o punte culturală de legătură între regiunile și, implicit, țările noastre, ci și un important imbold dat relațiilor româno bulgare. Schimburile culturale și informaționale realizate în cele două direcții vor contribui la o mai bună colaborare, la o dezvoltare reciproc avantajoasă pentru comunitățile noastre.”

2 Delegația Bibliotecii Aman în vizită la Vratsa  poze

Activitățile derulate în Districtul Vratsa sunt parte a Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013, Cod Mis ETC: 666, având drept obiectiv realizarea Centrului Transfrontalier de Informații și Comunicații Dolj-Vratsa.

Scopul prezentului proiect este să abordeze modele dinamice și moderne pentru a îmbunătăți accesul la informații, bazat pe noile tehnologii, inclusiv a celor din sfera comunicațională, a unirii prin intermediul unui portal informațional, pentru comunități din România și Bulgaria. Acest program european implică instituții culturale din două țări europene care s-au angajat să dezvolte astfel și cooperarea între ele. Împreună, vor avea posibilitatea de a promova valorile naționale, de a face schimb de informații și know-how în domeniul descrierii și prezervării documentelor cu caracter cultural, a informațiilor de interes local și istoric.

Parteneriatul va fi menținut și după finalizarea proiectului, permițând tuturor participanților rețelei să valorizeze și să promoveze documentele pe care le dețin, cultura și participarea comună la activități legate de promovarea și valorificarea moștenirii culturale și a patrimoniului european.

 

 

Biroul de Presă al Bibliotecii Județene “Alexandru și Aristia Aman” – Craiova