De ce a lipsit Cristiana Anghel de la cuvântarea lui Traian “răul absolut” Băsescu

usl 12 De ce a lipsit Cristiana Anghel de la cuvântarea lui Traian răul absolut Băsescu poze

Într-o declaraţie politică de ieri, senatorul de Dolj Cristiana Anghel îşi motiva, în avans, absenţa de la cuvântarea din plenul Parlamentului a preşedintelui Traian Băsescu.

 

usl 5 De ce a lipsit Cristiana Anghel de la cuvântarea lui Traian răul absolut Băsescu poze

“De ce voi lipsi de la (bine)„cuvântarea” domnului Băsescu din Parlament?

După o scurtă, dar temeinică cumpănire, am decis să nu particip astăzi la discursul preşedintelui României din plenul comun al Parlamentului. Deşi un astfel de gest poate fi catalogat drept unul personal, fiind o decizie unilaterală, sunt datoare totuşi să îl explic în faţa cetăţenilor care m-au mandatat să îi reprezint cu cinste, demnitate şi onoare în forul legislativ al ţării.
Nu voi asista la „cuvântarea” domnului Traian Băsescu pe teme de politică europeană nu pentru că nu mă interesează politica externă. Din contră, ceea ce se întâmplă României în această perioadă în plan internaţional trebuie să ne intereseze pe toţi românii, indiferent de poziţie sau clasă socială.
Nu voi fi prezentă la discursul dumnealui nu din cauza faptului că nu aş respecta instituţiile statului, în speţă Administraţia Prezidenţială. Din contră, sunt un om care respectă legile ţării, instituţiile statului şi Constituţia României.
Nu voi merge la şedinţa plenului reunit nu pentru că l-aş considera pe domnul Băsescu un preşedinte ilegitim, aşa cum, pe bună dreptate ar putea fi catalogat de cei 7,4 milioane de români care au votat pentru ca domnia sa să părăsească Cotroceniul.
Nu voi asculta acest mesaj adresat Parlamentului, nu pentru că îl consider pe domnul Băsescu răul absolut al acestei ţări, declanşatorul tuturor necazurilor şi generatorul majorităţii conflictelor, de pe urma cărora românii s-au ales cu pierderea încrederii în sine şi speranţei de a „trăi bine”, artizan în mare măsură a degradării umane şi sociale a românilor.
Domnul Băsescu nu poate fi totuşi considerat singurul şi exclusivul vinovat de relele întâmplate în România ultimilor ani. Dumnealui nu ar fi reuşit să-şi ducă la bun sfârşit planurile mefistofelice fără ajutorul unor instituţii şi a unor oameni cu funcţii de mare responsabilitate in aceasta ţară. Un exemplu grăitor este Curtea Constituţională, cu al său exponent, Aspazia Cojocaru, care s-a antepronunţat ilegal în cazul referendumului din 29 iulie anul trecut, iar apoi a dat lovitura de graţie milioanelor de votanţi, în dispreţul Constituţiei.
Motivul pentru care nu particip astăzi la discursul domnului Traian Basescu îl constituie abuzul comis de reprezentanţii la vârf ai Comisiei Europene împotriva românilor. Mă refer aici la cei doi „prieteni ai poporului român”, respectiv preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barosso şi comisarul european pentru justiţie, Viviane Reding (dar nu pot omite şi reprezentanţii Comisiei de la Veneţia), care au girat supravieţuirea politică a domnului Traian Basescu într-o funcţie din care, de fapt si de drept, a fost demis de către propriul sau popor.
În calitatea dumnealor de demnitari numiţi în funcţiile pe care le ocupă, domnul Barosso şi doamna Reding s-au amestecat brutal în treburile interne ale unui stat independent încă din 1877.
Şi au călcat în picioare voinţa unei naţiuni de sine stătătoare, membră a Uniunii Europene.
Înfrângând suveranitatea poporului roman.
Iar eu nu pot gira, cu prezenţa mea, abuzurile celor doi înalţi demnitari europeni!”

Senator PC de Dolj,
Cristiana-Irina ANGHEL