Daul vrea Raportul de evaluare Schengen în Parlamentul European

daul marijean boc Daul vrea Raportul de evaluare Schengen în Parlamentul European poze

Şeful Grupului PPE din Legislativul European vrea de la Victor Orban “datele reale” despre pregătirea României şi Bulgariei pentru integrarea în Schengen.

“Preşedintele celui mai mare grup parlamentar (PPE), Joseph Daul, a cerut preşedintelui Consliului UE, Viktor Orban, sa transmita Parlamentului European raportul SCHE-VAL privind gradul de pregătire al României şi Bulgariei în vederea aderarii la spaţiul Schengen.European, cât mai curând posibil”, a subliniat Joseph Daul, în scrisoarea sa către Viktor Orbán.

“Grupul PPE speră că, în interesul transparenţei şi eficienţei, Consiliul va înainta acest document pentru informare, Parlamentului

Parlamentul European este consultat cu privire la aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen şi trebuie sa isi exprime opinia luand in considerare datele reale”, pecizează un comunicat al grupului PPE.

Daul e fan declarat al accesului României în Schengen, după cum a precizat de altfel şi cu prilejul recentei vizite în România. Daul a afirmat la Craiova, unde a ajuns adus de europarlamentarul doljean Marian Jean Marinescu, că grupul PPE din Parlamentul EUropean sprijină aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen chiar în timpul preşedinţiei ungare a Consiliului UE.
â