Daniel Constantin: Urmărirea bolnavilor cu poliţia costă mai mult decât concediul medical – video

m daniel constantin Daniel Constantin: Urmărirea bolnavilor cu poliţia costă mai mult decât concediul medical   video poze

Şeful conservatorilor, Daniel Constantin, desfiinţează ordonanţa de guvern privind verificarea angajaţilor aflaţi în concediu medical, considerând-o mai scumpă decât concediul medical în sine. 

Daniel Constantin spune că mobilizarea poliţiştilor şi a medicilor în operaţiuni de filaj împotriva angajaţilor care solicită concediu medical este mai costisitoare pentru stat decât plata concediilor medicale a căror proliferare o reclamă Guvernul. Constantin consideră actul normativ emis de Guvern drept un abuz, anunţând că guvernanţii mai au şi altele în pregătire.

“Guvernul a adoptat ieri o ordonanţă potrivit căreia cei care vor intra în concediu medical, vor trebui verificaţi acasă cu poliţia. Haideţi să facem un calcul să vedem dacă prin mobilizarea poliţiştilor, prin mobilizarea medicilor să meargă la domiciliul oamenilor să vadă dacă este sau nu acasă nu cheltuim mai mult decât dăm acum pe concediile medicale. Suntem de acord că ar trebui să avem un sistem de control mai corect pentru eliberarea adeverinţelor medicale, dar această abordare, cu controlarea oamenilor la domiciliu nu este corectă. Imaginaţi-vă ce se întâmplă cu acei oameni care vor să meargă într-o staţiune la tratament sau cu cei care vor să meargă în parc, pentru că sunt afecţiuni pentru care se recomandă aerul curat. Aceştia ar trebui să stea acasă numai pentru a fi găsiţi de poliţie. Mai sunt şi alte abuzuri de acest gen care se pregătesc”, a declarat Daniel Constantin.