Daniel Constantin: Boc cu ruşinea, deconcentratele cu patru directori în plată – video

m conservatori1 Daniel Constantin: Boc cu ruşinea, deconcentratele cu patru directori în plată   video poze

Liderul PC Daniel Constantin spune că al treilea rateu constituţional al lui Boc pe tema conducerii deconcentratelor reprezintă un paradox costisitor pentru buget.  Într-o conferinţă de presă susţinută la Craiova, preşedintele conservator Daniel Constantin a criticat aventura legislativă a premierului Boc în ceea ce priveşte conducerea serviciilor deconcentrate, ultimul act normativ din domeniu fiind declarat ieri neconstituţional de magistraţii CCR.

“Incompetenţa Guvernului Boc se manifestă, din păcate, de la zi la zi. Chiar ieri  am avut o probă în acest sens şi mă refer la acea lege prin care depolitizarea instituţiilor publice continua să nu se realizeze, a fost declarată din nou neconstituţională. După trei încercări, Guvernul Boc nu reuşeşte să creeze o lege sau o ordonanţă de urgenţă care să treacă de Curtea Constituţională. Este o ruşine atât pentru Guvern, cât şi pentru premier în sine, pentru că este profesor de drept constituţional şi nu reuşeşte să elaboreze un act normativ, care să treacă de CCR.  Tragem un semnal de alarmă că trebuie să ne întoarcem la Legea 188/1999, aşa cum a fost votată de Parlament, şi nu aprobată la nivelul Guvernului, după interesele celor care sunt la guvernare”, a declarat Daniel Constantin.

Liderul PC a apreciat că serviciile deconcentrate vor fi puse la plată consistent n perioada următoare, având de suportat salariile a până la patru directori pe acelaşi post. “În mod normal, aceste instituţii ar trebui să fie conduse de cei care erau directori până în luna mai a anului trecut şi care erau funcţionari publici, angajaţi pe baza Legii 188, dar iată că ne aflăm în faţa unui paradox, pentru că şi ceilalţi directori angajaţi în baza acelor ordonanţe neconstituţionale şi-au câştigat o parte din ei dreptul în instanţă. Ne aflăm în faţa paradoxului de a avea patru directori la instituţiile deconcentrate, iar Guvernul va trebui să plătească salariile pentru toţi aceştia”, a mai spus preşedintele PC, Daniel Constantin.