Dale de beton sustrase din Filiaşi

 

jandarmi picnik Dale de beton sustrase din Filiaşi pozeJoi, 03 mai a.c., în jurul orei 19.10, un echipaj mobil din cadrul Grupei de supraveghere şi ordine publică Filiaşi, aflat în timpul executării unei misiuni specifice de menţinere a ordinii publice în oraşul Filiaşi, s-a sesizat din oficiu şi a depistat, la ieşirea din oraşul Filiaşi, în apropierea U.M. 01541A un grup de 5 persoane de sex masculin care săpau de-a lungul canalului de irigaţii, ce trece prin zona respectivă, încercând să sustragă dalele de beton cu care este betonat canalul. La apropierea patrulei de jandarmi aceştia au încercat să fugă cu cele trei căruţe cu care veniseră, încercând să abandoneze dalele de beton pe care le urcaseră în căruţe. S-a procedat la urmărirea acestora fiind imobilizaţi trei dintre aceştia. Asupra celor în cauză s-au găsit o rangă metalică cu lungimea de138,5 cm şi un diametru de3 cm, cu ajutorul căreia se scoteau din pământ dalele de beton şi un număr de patru dale de beton cu lungimea de200 cm şi lăţimea de100 cm fiecare, pe care făptuitorii reuşiseră să le scoată.

În urma cercetărilor s-a stabilit că cei în cauză se numesc L.V. de 29 ani din comuna Ţânţăreni, N.C. de 55 ani din comuna Ţânţăreni, B.M. de 40 ani din comuna Fărcaş, toţi fără ocupaţie, iar cei doi care au reuşit să fugă la sosirea jandarmilor se numesc N.I. de 26 ani din comuna Ţânţăreni şi L.I. de 58 ani din comuna Ţânţăreni.

Persoanelor în cauză le-au fost întocmite actele premergătoare de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 208, 209 din Codul Penal. Dosarul va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Filiaşi în vederea continuării cercetărilor.