Dacă doriţi să revedeţi: apa se opreşte, din nou, vineri

m robinet Dacă doriţi să revedeţi: apa se opreşte, din nou, vineri poze

Compania de Apă Oltenia anunţă o nouă repriză de sistare a furnizării apei potabile în Craiova. De data asta nu scapă nici pompierii

Sistarea vine de data aceasta nu la solicitarea firmei Hidroconstrucţia, care reabilitează prin programul ISPA sistemul de alimentare cu apă al Craiovei, ci la cererea furnizorului de energie de la CEZ.

Motivele exacte ale opririi apei, plus zonele şi obiectivele afectate din Craiova, în comunicatul CEZ

“Urmare a solicitării CEZ DISTRIBUŢIE SA privind execuţia unor lucrări planifi-cate, cu întreruperea alimentării cu energie electrică la reţeaua LEA Podari – Bratovoieşti, care vor afecta captările de apă situate în zonă, respectiv datorită necesităţii efectuării unor lucrări de igienizare a rezervoarelor de înmagazinare a apei şi de înlocuire a unor vane ale sistemului public de alimentare cu apă – secţiunea Bratovoieşti – Teasc – Secui – Făcăi, în data de 30.04.2010, între orele 10 şi 19, se va întrerupe furnizarea serviciului public de alimentare cu apă potabilă a utilizatorilor din următoarele zone:

1. Vile şi blocuri zona ANL Potelu;
2. Str. Bucura şi alei;
3. Unitatea Militară – str. Bechetului;
4. Cartier Făcăi;
5. Staţia de epurare Făcăi;
6. Fosta bază DIF;
7. Cartier Lăpuş: bl. A14 – A22; bl. U1 – U12; bl. O1 – O16;
8. Cartier Lăpuş: căminele de nefamilişti IUG şi Electroputere, Service Automotor, Şcoala Generală “M. Eminescu”, Creşa de copii nr. 4, Căminul studenţesc nr. 10, Universitatea “Mihai Viteazul”;
9. Str. Drumul Apelor şi alei;
10. Cartier Plaiul Vulcăneşti;
11. Aleea Caracal, situată în zona PECO PETROMW;
12. Grup Pompieri – str. Caracal.

Atenţionăm utilizatorii de apă potabilă din zonele menţionate că, datorită mane-vrelor de golire/umplere a sistemului public de alimentare cu apă potabilă, ocazional se pot produce modificări calitative din punct de vedere al turbidităţii şi culorii. La apariţia acestor fenomene, se va evita consumul alimentar până la limpezirea apei. După repunerea în funcţiune a sistemului, laboratoarele de analiză a apei potabile din cadrul Companiei de Apă Oltenia SA vor monitoriza permanent calitatea apei.
Vă mulţumim pentru înţelegere şi ne cerem scuze pentru disconfortul creat”, precizează comunicatul CEZ.