Cuvântul Prefectului judeţului Dolj, Elena Costea, rostit de Ziua Armatei Române

ziua armatei sineasca Cuvântul Prefectului judeţului Dolj, Elena Costea, rostit de Ziua Armatei Române poze
25 Octombrie – Ziua Armatei Române – zi de o deosebită importanţă pentru poporul român. Astăzi se împlinesc 68 de ani de când armata română a eliberat oraşul Carei, parte din Ardealul de Nord, teritoriu românesc, aflat temporar sub ocupaţie străină. 25 Octombrie reprezintă simbolul jertfelor de sânge prin care, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, s-au reîntregit hotarele româneşti din Apus, armata română răspunzând cu onoare şi credinţă în izbânda dreptăţii neamului românesc.
Odată cu sărbătorirea Zilei Armatei Române, simbol naţional al poporului român, sărbătorim de fapt demnitatea, servitutea şi grandoarea de ostaş şi pe toţi acei români care au pus mai presus de orice, chiar şi de propria viaţă, viitorul României şi al poporului român.
De-a lungul istoriei, armata română, pilon al statului român, a fost şi continuă să fie una cu poporul. Asemeni vechilor greci, militarii sunt cetăţeni ai cetăţii în timp de pace şi dârji apărători ai patriei, limbii, culturii şi tuturor bogăţiilor pe timp de război.
În zi de sărbătoare, îi omagiem pe străbunicii şi bunicii noştri ţărani care au luptat cu arma în mână şi s-au jerfit pentru ca noi, cei de astăzi, să existăm aici, care s-au jertfit pentru libertatea ţării, onorându-şi Jurământul faţă de Patrie, sub culorile Drapelului Naţional. De asemenea, îi cinstim pe militarii care astăzi ne asigură securitatea pe întreg teritoriul ţării şi pe cei care ne reprezintă cu succes în afara graniţelor contribuind la crearea unei imagini pozitive a României în lume, prin seriozitate şi profesionalism.
Militarii români au demonstrat de-a lungul timpului că sunt devotaţi patriei şi pot fi parteneri de nădejde pentru armatele altor state, Armata Română având un rol important în menţinerea securităţii internaţionale prin participarea la misiunile din teatrele de război.
Armata este una dintre instituţiile în care românii au foarte mare încredere, pentru că militarii români au dovedit seriozitate şi devotament faţă de ţară greu de egalat. Alături de credinţă, familie, patrie şi drapel, armata reprezintă una dintre avuţiile de mare preţ a românilor. Tocmai de aceea ne aflăm azi aici, în semn de respect şi recunoştinţă pentru ostaşii care au plătit cu viaţa pentru România şi români, dar şi pentru cei care astăzi, cu voinţă şi vitejie, continuă să apere libertatea, demnitatea şi integritatea acestei ţări.
În final, daţi-mi voie să fac o reverenţă în faţa Armatei Române, în faţa militarilor craioveni care fac parte din elita armatei române şi care în toate misiunile din teatrele de operaţii fac cinste ţării şi ne fac să ne simţim mândri că sunt ai noştri.
La mulţi ani tuturor militarilor români!

ziua armatei sineasca 3 Cuvântul Prefectului judeţului Dolj, Elena Costea, rostit de Ziua Armatei Române poze
Prof. Elena Costea,
Prefectul Judeţului Dolj