Cu toții îl suspectam, acum a venit și auto-denunțul, în sediul PSD. Solomon: Sunt un politician de sens giratoriu, m-am plimbat pe la toți

Ex-primarul Craiovei Antonie Solomon, fost PSDR, PSD, PDL, UNPR, PPDD, Pro România și actualmente lider PER, pe județ și-a clarificat în sfârșit orientarea politică. „Nici de dreapta, nici de stânga, nici de centru, sunt de sens giratoriu”, a spus Solomon, confirmând că nu s-a născut încă partidul din partea căruia el să nu poată candida. 

Solomon și-a dezvăluit „doctrina” în timpul unei conferințe de presă susținută cot la cot cu Lia Olguța Vasilescu și Cosmin Vasile, la sediul PSD Dolj, încercând să prezinte negocierile care au dus la parafarea alianței politice la nivel județean între cele două partide, parafată azi.

„Eu nu sunt nici de stânga, nici de dreapta, nici de centru, cum este Partidul Ecologist. Eu sunt de sens giratoriu! M-am plimbat pe la toți. De ce? Ca să ajut Craiova! Nu cred în doctrine, cred în oameni. Eu am spus de la început că îmi doresc să intru în discuţie cu orice partid care vrea binele Craiovei. Am întins mâna şi mi-a strâns-o Claudiu Manda. Intenţii, discuţii, «hai să ne vedem», lucruri de genul ăsta au existat, dar atât. Pe când ei au venit cu o soluţie concretă. Şi atunci am acceptat şi voi ajuta aşa cum pot eu, inclusiv la alegerile generale”, a spus Solomon.

Ex-primarul a trecut în revistă și negocierile mai vechi cu liberalii doljeni, eșuate, potrivit lui Solomon, pe motiv că nu vrea să meargă să discute la Ramada (fieful lui Radu Berceanu, fostul lider al PDL – nr). „Nu am vorbit cu nimeni de la PNL pentru că trebuia să mă duc la Ramada să fac o înţelegere, iar eu nu ajung pe la Ramada. Cei care mimează că conduc acest partid sunt oameni care pe mine nu mă interesează. Toate deciziile se iau acolo, poate ştiţi. Tot din cauza asta nici nu am candidat din partea PNL. Eu mi-am dorit. Dădea bine: Primarul PNL, nu ştiu ce… Dar domnul căruia nu o să-i pronunţ numele a vrut altceva“, a declarat Solomon.

Pregătit să preia, în virtute alianței cu PSD, postul de vicepreședinte al consiliului județean, Solomon a ținut să precizeze că tot la Craiova se gândește: „Vreau să pun capăt zvonurilor care spun că am avut o înţelegere cu Olguţa Vasilescu. Dacă puteam cu 100.000 de voturi mi-aş fi dorit să o bat cu 100.000 de voturi. Dar craiovenii au vrut altceva. Nu am avut nicio înțelegere, nici nu vreau să candidez la Parlament și nici fiul meu n-o să fie pe nicio listă. Am venit alături de PSD pentru că îmi doresc ca măcar două dintre proiectele pe care le-am susţinut în campania electorală să prindă viaţă: mutarea depozitului ecologic de la Mofleni şi realizarea unui pasaj suprateran peste intersecţia dintre bulevardul Calea Bucureşti şi Carol I. Dacă Olguţa Vasilescu le face pe acestea două o să îi spun săru`-mâna”.