CSM Craiova: Obiectiv atins, zece medalii la naţionalele de la Piteşti

medaliicsm craiovaatletism 4 CSM Craiova: Obiectiv atins, zece medalii la naţionalele de la Piteşti poze

 

Reuniunea atletică finală a seniorilor şi tineretului din acest an s-a dovedit prolifică pentru atleţii care activează sub aripa clubului nostru. Sâmbătă şi duminică, la Piteşti, s-au consumat întrecerile atletice din acest an din cadrul Campionatelor Naţionale de Seniori şi Tineret. Competiţia a fost acerbă, cei mai buni atleţi din ţară şi-au etalat pentru o nouă ediţie calităţile în încercarea de a obţine un titlu de campion sau cel puţin o prezenţă pe podium. Dintre toţi cei prezenţi pe pista stadionului din Trivale, 22 de sportivi au luat startul în întreceri din partea clubului nostru. Şi nu au făcut-o deloc rău. În prima zi de concurs, în contul CSM Craiova a intrat un număr de opt medalii, dintre care trei au fost titluri naţionale. Cel care a deschis “balul” a fost Marius Ionescu, care după o pauză de doi ani s-a întors la campionatul naţional pentru a cuceri o nouă medalie de aur în proba de 10.000 m.

medaliicsm craiovaatletism 3 CSM Craiova: Obiectiv atins, zece medalii la naţionalele de la Piteşti poze

“Piciul” s-a impus fără probleme în faţa adversarilor, chiar dacă acum cursa lui de bază este cea de maraton, încheiând cei 10 km în 29 de minute 45 de secunde şi 81 de sutimi. “A fost o reîntoarcere dulce pe pistă, şi mai dulce a făcut-o victoria obţinută. Am 20-30 de titluri, dar tot timpul o astfel de cursă câştigată îmi adaugă încă un gram de încredere şi fericire. Am avut prietenii şi colegii alături. Una este să mă susţină din faţa televizorului sau prin intermediul reţelelor de socializare, alta este să îi simţi la doar câţiva metri de tine, să îi auzi. Duelul cu Nicolae Soare, ocupantul locului doi, a fost aşa cum mă aşteptam. Mi-a pus probleme, dar am luat cursa în serios şi am câştigat. Acum mă voi întoarce la proba de maraton, deoarece urmează Campionatul European de la Zurich. Mai am trei săptămâni de pregătire să punem totul la punct. Am încredere că voi face o figură frumoasă şi la Europene, adică o clasare în top şase” a declarat Marius Ionescu. Tot în dimineaţa de sâmbătă, în întrecerea feminină de 10.000 de metri, Pârvu Corina şi-a adjudecat bronzul la categoria tineret. Următoarele două titluri au ajuns în vitrina a doi “veterani” ai atletismului craiovean, dar şi românesc. Soţii Sorescu nu au avut rival pe măsură în probele de aruncări, ceea ce deja a devenit o obişnuiţă. Mai ales pentru Cosmin care se află probabil la titlul cu numărul 20 în proba de aruncare a ciocanului, pierzând uşor numărul medaliilor de aur obţinute de-a lungul carierei.  „Cred că acesta este al 20-lea titlu la Campionatul Naţional de vară. Mă bucur că am ajuns sănătos la această competiţie, tot timpul voi încerca să câştig. Sunt ceva copii care vin din spate, îi aştept“, a spus Cosmin, după urcarea pe podium. Soţia sa, Ileana Sorescu, a îmbrăcat de asemenea tricoul de campion, numai că proba a fost diferită, aceasta impunându-se în cercul de aruncare a discului.

medaliicsm craiovaatletism 2 CSM Craiova: Obiectiv atins, zece medalii la naţionalele de la Piteşti poze

 

„Sunt foarte bucuroasă că am reuşit să câştig medalia de aur pentru mine şi pentru clubul CSM şi sper că în anii următori voi mai reuşi aceleaşi performanţe. Concursul a fost puţin cam dificil, în sensul că cercul de la cuşca de aruncări a fost nou. Am avut ceva probleme, dar m-am descurcat şi până la urmă a ieşit aşa cum a trebuit. Fetele sunt mult mai tinere, unele au chiar potenţial“, a afirmat Ileana. Revenind pe pistă, premiile pentru sportivii noştri au urmat în cursa de 3000 de metri obstacole, unde Ştefana Andrei a obţinut o medalie de argint la seniori, iar Rotaru Aurel a urcat pe a treia treaptă a podiumului la categoria tineret. Prima zi a competiţiei a fost închisă de probele de ştafetă 4×100 m, feminin şi masculin. La băieţi, clubul nostru a angrenat o echipă formată din Iureş Octavian, Coandă Sorin, Mitiţa Gabriel şi Piţigoi Ioan, care nu a dezamăgit şi a adus noi medalii, una de bronz în cadrul întrecerilor de seniori şi una de argint în limitele categoriei tineret. A doua zi a concursului a fost mai săracă în premii, dar tabloul medaliilor a fost completat de încă un titlu şi un argint. Consacratul săritor român Marian Oprea, vicecampion olimpic la Atena, şi-a acontat medalia de aur în proba de lungime în faţa propriului public, el fiind originar din Piteşti. Cu o ultimă încercare care a măsurat 7, 71 metri, “Struţul” şi-a depăşit toţi adversarii şi, în ciuda unei uşoare accidentări, a devenit încă odată campion naţional.

medaliicsm craiovaatletism 1 CSM Craiova: Obiectiv atins, zece medalii la naţionalele de la Piteşti poze

 

„ A fost plăcut, accidentarea nu a fost o problemă astăzi pentru că nu a fost piciorul de bătaie cel care mă doare, ci celălalt picior. A fost frumos să concurez aici, în oraşul Piteşti, pe un stadion nou. Nu pot spune că este important rezultatul, a fost un campionat naţional şi cel mai important e clasamentul şi că am putut cuceri medalia de aur. Urmează campionatul balcanic de săptămâna viitoare şi campionatul european din august, aceste competiţii vor încheia sezonul şi sper să pot înregistra rezultate bune. Sigur, o medalie la europene ar însemna cel mai bun rezultat din acest an pentru mine.”, a declarat Marian Oprea, sportiv ce se află în dublă legitimare cu CSM Craiova şi Dinamo Bucureşti. Coandă Sorin a încheiat seria de medalii pentru clubul nostru cu o distincţie de argint în proba de 400 metri garduri. În cele din urmă, bilanţul sportivilor de la CSM Craiova a fost unul aşteptat şi prevăzut de către conducere, obiectivul fiind obţinerea a cel puţin zece medalii. „ Obiectiv îndeplinit, chiar zece medalii s-au luat. Se puteau mai multe, se puteau şi mai puţine. Sunt sportivi la care nu ne-am fi aşteptat să urce pe podium, sunt alţii la care din păcate ne aşteptam să ia o medalie dar nu au făcut-o. A fost o ediţie a campionatelor naţionale foarte frumoasă, realizată într-o bază sportivă unde s-a investit foarte mult, poate la anul vom reuşi şi noi să fim gazda acestei competiţii având în vedere noul stadion care se va construi la Craiova. Au fost momente tensionate, emoţii, am trăit la maxim şi am plecat cu zece medalii dintre care patru de aur şi ne bucurăm foarte mult, un bilanţ bun pentru Craiova şi clubul nostru.”, a declarat Sorin Manda, directorul CSM Craiova. În afara atleţilor medaliaţi, clubul nostru a fost reprezentat şi de alţi sportivi care nu au prins podiumul, precum: Sima Ana-Maria(locul 4 – tineret 1500 m, locul 4 – tineret 800 m), Constantinescu Daniela(locul 4 – 1500 m), Piţigoi Ioan(locul 4 – tineret 100 m), Buşcă Marius(locul 7 – 5000 m) , Motogna Bogdan(locul 5 – tineret 5000 m, locul 4 – tineret 1500 m), Andrei Daniel(locul 4 – tineret 800 m), Teofilescu Alex( locul 4 – seniori 200 m), Bobolicioiu Cezar(locul 9 – 1500 m, locul 10 – 800 m).