CSM Craiova: Mărşăluitorii, la început de drum în acest an. Claudia Ştef vizează medalia de aur la Reşiţa

 

 

Calendarul Federaţiei Române de Atletism programează pentru ziua de duminică prima competiţie oficială pentru practicanţii marşului din ţară, fiind vorba despre Campionatul Naţional de Iarnă(S, T, J1, J2, J3, C), ce se va susţine la Reşiţa. Clubul nostru deţine în cadrul secţiei de atletism un număr important de mărşăluitori, care reuşesc să aducă medalii în vistiera clubului an de an. Cel mai sonor nume este fără îndoială Claudia Ştef, una dintre cele mai titrate atlete autohtone din ultimii ani, care are în palmares mai multe distincţii naţionale şi internaţionale, dar şi un record mondial în sală, la 3000 de metri marş. Ea va lua de asemenea startul în competiţia de duminică, de la Reşiţa, unde speră să câştige întrecerea senioarelor, de 20 de km, pentru a-şi putea asigura participarea la Campionatul Balcanic de Marş, din luna aprilie.

stef caludia CSM Craiova: Mărşăluitorii, la început de drum în acest an. Claudia Ştef vizează medalia de aur la Reşiţa poze

„Îmi doresc să câştig cursa la Reşiţa, dar bineînţeles că întotdeauna trebuie să mergi sub rezerva surprizelor care pot fi şi plăcute şi neplăcute. Obiectivul principal este să câştig la individual, dar şi cu echipa. Dacă rezultatul de la Reşiţa va fi cel dorit, va urma Balcaniada din aprilie, iar în urma acesteia se va face o selecţie pentru Cupa Europei de Marş. Ca un obiectiv mai îndrăzneţ în acest an sper să îndeplinesc baremul pentru Campionatul Mondial.”, a declarat Claudia Ştef. În afara de ea, la Reşiţa vor mai mărşălui din partea CSM Craiova alţi 14 sportivi: Adriana Arvatu(seniori+tineret – 20km), Alina Niţuleasa(seniori – 20 km), Liliana Manolache(seniori+tineret – 20 km), Alina Băţilă(seniori+tineret – 20 km), Andreea Artimon(seniori – 20 km), Bogdan Manolache(J1 – 10 km), Kock Anna-Marie(J2 – 5 km), Adriana Iordache(J2 – 5 km), Ionela Olteanu(J2 – 5 km), Cristina Ciurea(J3 – 3 km), Speranţa Costea(J3 – 3 km), Cătălin Cristea(J2 – 10 km), Robert Diacon(J2 – 10 km), Cosmin Aniţoaie(J2 – 10 km). Ultimii trei menţionaţi sunt pregătiţi de Justinian Chirilă, în timp ce în privinţa celorlalţi sportivi, o parte sunt antrenaţi de Ilinca Opriţa, iar alta de Gabriela Ustabacieff. Claudia Ştef este pregătită de soţul ei, Sebastian Ştef. În cadrul clasamentului pe echipe, CSM Craiova va puncta cu mai multe formaţii, atât la seniori, cât şi la tineret şi diferite categorii de juniori.