CSM Craiova: Fruntaşi la Alba-Iulia City Race 2015

 

 

Devenită tradiţională, competiţia de cros şi semimaraton desfăşurată a Alba-Iulia a reprezentat de fiecare dată un prilej bun de pregătire şi testare pentru atleţii de cursă lungă de la CSM Craiova. În acest an, patru sportivi de la clubul nostru au alergat la cursa organizată de oraşul Alba-Iulia, sâmbătă, care a fost împărţită ca în fiecare an într-o probă de cros(10 km), una de semimaraton(21 km) şi una rezervată copiilor, alergându-se pe teren variat. Participarea a fost liberă, iar premiile au fost acordate pe categorii de vârstă, dar s-a alcătuit şi un clasament la general.

fruntasi la alba iulia city race CSM Craiova: Fruntaşi la Alba Iulia City Race 2015 poze

Cunoscutul maratonist Marius Ionescu s-a verificat ultima oară înainte de maratonul de la Dusseldorf, unde va încerca să confirme baremul mondial şi olimpic, participând la întrecerea de semimaraton. „Piciul” a încheiat cursa pe poziţia secundă, atât la categoria M25-35, cât şi la general, cu un timp de 1:19.05 h. „ A fost o competiţie mai mult de pregătire pentru mine, nu aveam un obiectiv pentru cursa de la Alba-Iulia, dar am zis să alerg pentru că tot timpul m-am simţit bine aici şi am participat cu drag la această acţiunea interesantă organizată de oraşul Alba-Iulia. Traseul a fost mai greu decât mă aşteptam, a contat faptul că a plouat înainte de cursă, terenul a devenit mai moale. Porţiunea de pădure a fost iarăşi mai dificilă, dar în cele din urmă am trecut cu bine peste toate şi consider că a fost o întrecere bună de pregătire. Acum aşteptăm maratonul de la Dusseldorf, unde sper să confirm baremul pentru Jocurile Olimpice de la Rio.”, a declarat Marius Ionescu. Alături de Marius Ionescu, au mai alergat Marius Buşcă, Andrei Ştefana şi Mihaela Popescu. „Veteranul” Buşcă a ocupat prima treaptă a podiumului la categoria M35-50, iar la general a venit pe locul şase, în cadrul probei de cros, în timp ce Ştefana a câştigat întrecerea de cros atât la categoria M25-35, cât şi la general. În clasamentul feminin pentru semimaraton, Mihaela Popescu s-a clasat pe locul şase(F25-35) şi pe locul nouă în clasamentul general.

 

Marian Oprea, ambasadorul ediţiei din acest an

 

Un alt sportiv legitimat la CSM Craiova şi-a legat numele de ediţia 2015 a competiţiei din Alba-Iulia. Este vorba despre Marian Oprea, proaspăt medaliat cu bronz la Campionatul Mondial Indoor de la Praga, care a fost numit ambasadorul ediţiei din acest an şi a premiat o parte dintre medaliaţi. „Struţul” nu a luat parte la întreceri, fiind concentrat în această perioadă pe pregătirea specifică. „ Apreciez gestul celor din Alba-Iulia să mă numească ambasadorul competiţiei din acest an, m-am simţit încântat şi a fost o plăcere să fiu alături de ei şi să premiez iubitorii de mişcare care au luat parte efectivă la întrecere. Eu nu am putut să alerg pentru că asta ar fi însemnat să îmi dereglez programul de pregătire, nefiind în specificul probei mele alergările de distanţă, dar am asistat cu drag la curse de pe margine.”, a declarat Marian Oprea.