CSM Craiova: Dănuţ Paul Ceici revine la antrenamente

Dănuţ Paul Ceici va reveni de pe 1 aprilie pe stadion, înr-un mod oficial, reluându-şi pregătirea după accidentul nefericit de maşină pe care l-a suferit în primăvara anului trecut şi care l-a ţinut în afara activităţii sportive pentru o perioadă îndelungată. Cel poreclit „Câinele” de colegi şi prieteni a efectuat ieri o ultimă intervenţie medicală la membrul inferior drept, cel „şifonat” destul de rău după accident. Sprinterul va începe să se pregătească din nou de la începutul lunii viitoare şi are intenţia să participe la Campionatul Naţional din Vară, primind acordul medicilor, însă nu va forţa pregătirea şi nici nu îşi propune o clasare superioară la naţionalele din vară, fiind conştient că nu are încă posibilităţile necesare. Acesta îşi face gânduri de medalii începând din iarna anului viitor, când consideră că se va putea bate iarăşi cu şanse concrete la medaliile naţionale. Dănuţ aspiră ca în viitor, după ce îşi va recăpăta forma care l-a consacrat, să păşească pe prima treaptă a podiumului naţional şi să devină cel mai rapid om din ţară, acest vis fiind motorul care îi menţine în viaţă ambiţia şi dorinţa de muncă. Atletul legitimat la clubul nostru se va pregăti în continuare sub îndrumarea lui profesorului Mihai Chelariu, cel care i-a pus „cuiele” în picioare şi care i-a fost ca un tată în toţi aceşti ani.

danut ceici CSM Craiova: Dănuţ Paul Ceici revine la antrenamente poze

 

 

Iată în continuare un interviu cu Dănuţ Paul Ceici, „câinele” care vrea să „muşte” din nou din pista de atletism:

 

Rep: Salut „câine”. Cum te simţi după operaţie  ?

 

Dănuţ Ceici: Salut. După operaţie mă simt foarte bine, totul a decurs normal. Ieri am fost operat(n.r luni) şi azi(n.r marţi) mi-au dat drumul acasă. Peste 12 zile îmi vor scoate firele şi apoi totul revine la normal.

 

R: Când te vedem înapoi pe stadion şi în competiţii ?

 

D: Am primit acordul doctorilor ca de pe 1 aprilie să revin la antrenamente. Desigur, nu am voie să forţez, voi începe uşor-uşor cu pregătirea, alergări uşoare, câteva exerciţii specifice, după care, pe măsură ce trece timpul şi muşchii devin mai puternici, voi putea să mă antrenez mai intens. Despre competiţii pot spune că eu mi-am propus să particip la Campionatul Naţional din această vară şi sper să nu întâmpin probleme la pregătire. Sunt conştient că nu pot încă aspira la un loc superior. Dar îmi este dor să simt atmosfera unui concurs şi nu cred că mai pot rezista.

 

R: Cum ai trecut peste această perioadă “neagră” din viaţa ta şi din cariera de sportiv ? Bănuiesc că ţi-a fost greu să stai departe de stadion.

 

D: A fost o perioadă foarte grea, dar am fost ajutat de mulţi oameni să trec cu bine peste ea. Şi aici vreau să le mulţumesc mult domnului director de la clubul pe care îl reprezint, Sorin Manda, care m-a sprijinit în orice direcţie, şi colectivului de la Prokinetic, care m-a ajutat extraordinar de mult cu perioada de recuperare, sunt adevăraţi profesionişti, dar şi tuturor celor care mi-au fost alături, în mod special iubitei mele, Adelina, fără de care aş fi trecut mult mai greu prin asta şi, desigur, ambelor familii ale mele, cea biologică şi cea sportivă. Într-adevăr, mi-a lipsit mult stadionul, atmosfera de acolo, depunerea unui efort fizic, dar dacă ar fi să aleg cel mai mare regret a fost că nu am putut să fiu prezent la Zurich cu ştafeta de 4×100 de metri la Campionatul European, dar suferinţa mi-a fost îndulcită de performanţele iubitei mele Adelina Tănăsie, fiind un mare suporter al ei.

 

R: Ce te determină să revii în sport şi să continui să faci performanţă ?

 

D: Singura dorinţă care mă face sa continui în sport este că eu cred că încă nu mi-am spus ultimul cuvânt şi aş putea să îmi împlinesc visul de a fi cel mai rapid om din România, adică să devin campion naţional la proba de 100 de metri.

 

R: Nu îţi va fi greu să munceşti din nou, după o pauză destul de lungă ?

 

D: Să îmi fie greu să muncesc ? Niciodată. Iubesc atletismul şi dacă îţi place ceea ce faci, nimic nu e greu. A fost o pauză lungă, ce-i drept, dar prin antrenament şi spirit de sacrificiu orice obstacol poate fi învins. Când ai un ţel bine stabilit şi îţi doreşti să ajungi sus, faci tot ce îţi stă în putinţă pentru a fi acolo, printre campioni.

 

R: Ştim că în perioada în care te-ai “deconectat” de la practica sportivă, ai început să dezvolţi o carieră de antrenor şi pregăteşti o tânără atletă. Cum a fost această experienţă ? Te-ai gândit la o carieră în antrenorat dacă nu vei mai putea face sport ?

 

 

D: Aşa eşte, din luna octombrie 2014 am început să pregătesc o fată, Roxana Dumitru se numeşte, care îşi doreşte cu ardoare să ajungă o atletă de performanţă. Am încercat pe cât posibil să îi împărtăşesc din experienţa mea ca sportiv, dar mă sfătuiesc cu antrenorul meu, Mihai Chelariu, şi cu colegul meu de antrenament, Marius Buşcă, în privinţa antrenamentelor Roxanei. Şi ca să îţi răspund la a doua întrebare, m-am gândit şi îmi doresc să continui într-o carieră de antrenor când nu voi mai putea face sport de performanţă. Să scot campioni care să facă cinste României în competiţiile internaţionale.

 

R: Cu cine te vei antrena în continuare ?

 

D: Eu îmi doresc ca pregătirea să o fac tot cu profesorul Mihai Chelariu, care mi-a fost ca un tată în sport. Ştiu că dânsul are nişte probleme de sănătate, am mai vorbit la telefon, ne-am mai întâlnit la club, şi o să îl vizitez după ce îmi scot firele. Îi doresc multă sănătate şi sper ca dânsul să îşi revină cât mai repede ca să ne apucăm din nou de treabă.

 

R: În final, când crezi că vom vedea un nou Dănuţ pe podium, cât timp preconizezi că te va costa revenirea la forma care te-a consacrat ?

 

D: Eu îmi doresc să revin la o formă bună într-un timp cât mai scurt cu putinţă, dar trebuie să o iau uşor pentru că nu vreau să am parte de surprize neplăcute. Chiar dacă operaţia a avut succes şi recuperarea a fost bună, nu poţi ştii niciodată când va recidiva, aşa că nu are rost să risc nimic, plus că am nevoie de o perioadă de pregătire mare pentru a recupera ce am pierdut în acest timp. Eu cred că din ianuarie 2016 aş putea să mă bat din nou pentru medaliile naţionale.

 

Dănuţ Ceici are în palmares două titluri de vicecampion naţional, la 100 de metri şi 200 de metri, un titlu de campion balcanic cu ştatefa României de 4×100 de metri şi patru participări la Campionatul European pe Echipe, pe lângă alte medalii la competiţiile naţionale şi internaţionale. Cel mai bun timp înregistrat de “câine” în proba de 100 de metri este de 10, 62 sec., iar în cea de 200 de metri este de 21, 31 sec.