CSM Craiova: Campionul naţional de spadă – tineret e de la CSM Craiova! Tatian Bolboceanu s-a impus în finala de la Bucureşti!

tatian bolboceanu titlul CSM Craiova: Campionul naţional de spadă – tineret e de la CSM Craiova! Tatian Bolboceanu s a impus în finala de la Bucureşti! poze

Campionul naţional de spadă – tineret e de la CSM Craiova! Tatian Bolboceanu s-a impus în finala de la Bucureşti!

Scrima craioveană a avut în ultima decadă rezultate bune spre foarte bune, iar la o parte dintre aceste performanţe au contribuit şi sportivii legitimaţi la CSM Craiova. Dacă anul trecut, Tatian Bolboceanu reuşea să cucerească titlul naţional la tineret, întrecerea de spadă, împreună cu echipa clubului şi o medalie de bronz la individual, de această dată el a obţinut distincţia supremă la nivel naţional în proba individuală. În cursul zilei de luni, la Sala de Scrimă “Floreasca” din Bucureşti, s-a desfăşurat prima zi a Campionatului Naţional de Spadă pentru Tineret, care a programat întrecerile individuale masculine, urmând ca azi să se dueleze pe planşe echipele cluburilor participante. Ziua competiţiei individuale a fost una prosperă pentru scrima din Craiova, deoarece trei dintre cei patru medaliaţi sunt scrimeri craioveni. Noul campion naţional de tineret la spadă este sportivul legitimat la clubul nostru, Tatian Bolboceanu. El a întâlnit în finală un alt scrimer din Bănie, Mario Persu, de la CSU Craiova, pe care l-a învins cu scorul de 15-13. De altfel, încă din sferturile de finală Tatian s-a duelat numai împotriva concitadinilor. Acesta la învins în faza menţionată anterior pe Ovidiu Pârvuleasa(CSU Craiova), scor 15-14, în timp ce în penultimul act el a trecut de Ionuţ Trandafirescu(CSU Craiova), scor 15-8. Titlul obţinut la Bucureşti este primul la categoria tineret pentru Tatian Bolboceanu, fapt ce îl bucură pe sportiv şi îi oferă speranţe pentru viitor, de ce nu, poate chiar pentru un titlu la seniori, peste câţiva ani. “ Competiţia a fost destul de grea, am întâlnit adversari buni, dar pe majoritatea îi cunoşteam. Într-un fel m-a avantajat faptul că am întâlnit în fazele finale colegi de ai mei din Craiova, pentru că ne antrenăm împreună şi cam ştiam calităţile şi defectele fiecăruia, mi-a fost mai uşor în acest fel să abordez duelurile. Este primul meu titlul naţional la tineret, în întrecerea individuală, mă bucură foarte mult că am reuşit să îl obţin. Mă motivează această performanţă, îmi dă speranţe pentru viitor. E normal să te gândeşti la un titlu naţional la seniori, dar până acolo mai este cale lungă, mai am de muncit şi trebuie să rămân cu picioarele pe pământ. Acest titlu nu îmi oferă vreun billet de voie de la antrenamente, ca să spun aşa, dimpotrivă acum trebuie să muncesc şi mai mult şi să am performanţe în continuare.”, a declarat Tatian Bolboceanu, sportiv ce este pregătit de antrenorul Ion Bărbosu. În aceste momente, la Bucureşti, Campionatul Naţional de Spadă pentru Tineret continuă cu întrecerile masculine pe echipe, la care CSM Craiova participă cu o trupă formată din următorii scrimeri: Bogdan Anghel, Tatian Bolboceanu, Ciprian Văduva şi Mihai Zamfir.