CSM Craiova – Atletism: Patru prezenţe pe podium la grand-prix-ul din capitală

 

sorescu cosmin CSM Craiova   Atletism: Patru prezenţe pe podium la grand prix ul din capitală poze

Campionatul Naţional de Atletism(Seniori, Tineret şi Juniori I) începe să se apropie de finalul etapelor naţionale şi să intre în febra concursului cu medalii. În acest sens, sâmbătă şi duminică s-a desfăşurat pe stadionul « Ioalan Balaş-Soter » din Bucureşti a doua etapă din cadrul întrecerii naţionale. Pe pistă şi în cercurile de aruncări s-au aflat un total de 369 de sportivi, dintre care nouă au fost atleţi ai clubului CSM Craiova. Patru din sportivii noştri au urcat pe podium, de trei ori pe cea mai înaltă treaptă prin Sorescu Cosmin(locul I – Ciocan M), Sorescu Ileana( locul I – Disc F) şi  Ştefana Andrei(locul I – 3000 de metri), iar Piţigoi Ioan a ocupat locul trei în proba de 100 de metri. Pe lângă aceste rezultate, Bobolicoiu Cezar a ocupat locul patru în proba de 1500 de metri şi locul şase în proba de 800 de metri, Coandă Sorin a încheiat al patrulea cursa de 400 de metri garduri, Andrei Nicolae a venit pe şapte la 800 de metri, iar Gabriel Mitiţă şi Octavian Iureş s-au clasat pe locul 17, respectiv 20 în proba de 100 de metri.

 

Sorescu Cosmin, calificat la Cupa Europei

 

De menţionat mai este faptul că Sorescu Cosmin, datorită câştigării probei de aruncare a ciocanului, a obţinut calificarea la Cupa Europei pe echipe, urmând să aştepte confirmarea oficială din partea federaţiei. Delegaţia României ce va participa la concursul european se va definitiva în cadrul Campionatelor Internaţionale ale României de la Cluj-Napoca, însă pentru proba de aruncare a ciocanului fete şi băieţi atleţii calificaţi se vor stabili după rezultatele înregistrate la etapa naţională desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute, deoarece oraşul Cluj nu deţine un loc amenajat pentru proba de aruncare a ciocanului.

 

Patru medalii la naţionalele Universitare

 

În altă ordine de idei, pe baza întrecerilor din cadrul celei de-a doua etape a  Campionatului Naţional s-a întocmit şi clasamentul pentru Campionatele Naţionale Universitare, în care sportivii clubului nostru, concurând din partea Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport Craiova, şi-au adjudecat patru medalii, dintre care una de aur, două de argint şi una de bronz. Andrei Ştefana s-a impus în proba de 3000 de metri, Bobolicioiu Cezar s-a întors cu medaliile de argint la 1500 şi 800 de metri, iar Andrei Nicolae a venit acasă cu distincţia de bronz în cursa de 800 de metri.