CS Universitatea Craiova revine în fotbal după 21 de ani!

renastem impreuna phixr CS Universitatea Craiova revine în fotbal după 21 de ani! poze

După mai bine de două decenii, suporterii craioveni pot să urmărească din nou echipa de suflet, cea care a adus marile performanțe în Bănie.
Din 1948, anul înființării, și până în 1992 – anul în care secția de fotbal a CS Universitatea Craiova s-a desprins din clubul-mamă, alb-albaștrii au cucerit patru titluri de campioni și de cinci ori au ridicat Cupa României. A fost perioada marilor meciuri europene, în care CS Universitatea Craiova a fost un adevărat ambasador al României. „Campioana unei mari iubiri“ și „Craiova Maxima“ au fost supranumele date CS Universitatea din iubire și mândria de a fi olteni!
În 2013, după mai multe încercări, CS Universitatea Craiova a primit acceptul Ministerului Educației Naționale de a reînființa secția de fotbal. A fost un prim pas, esențial de altfel, pentru a demara acest nou proiect.
Cu o istorie de 65 de ani, Clubul Sportiv Universitatea Craiova este singurul care are dreptul să poarte numele Universitatea Craiova dintre toate cluburile cu activitate sportivă. Nu trebuie să ceară aprobare de la Universitatea din Craiova ori de la Ministerul Educației Naționale pentru a purta acest nume, pentru că l-a purtat dintotdeauna.
Avem legitimitatea să purtăm numele Universitatea Craiova și avem datoria să reînviem spiritul alb-albastru, să bucurăm din nou sutele de mii de români care s-au identificat și au iubit alb-albastrul Universității!