Cros împotmolit la Primărie

m cros Cros împotmolit la Primărie poze

Edilii craioveni sunt luaţi la ochi de asociaţia Aurorei Zgonea, care-i invinuieşte pe mai marii municipalităţii de boicotarea Crosului Sănătăţii 
A opta ediţie a crosului organizat de ONG-ul Aurorei Zgonea a ocolit în premieră Craiova. Preşedinta Asociaţiei “”Tinerii luptă împotriva viciilor mileniului trei”, spune că cel care a oprit crosul a fost viceprimarul Mărinică Dincă.

m aurora zgonea Cros împotmolit la Primărie poze
ONG-ul a emis ieri un comunicat de presă prin care a atacat municipalitatea craiovenă în frunte cu viceprimarul Dincă, acuzat că a respins nemotivat cererea asociaţiei pentru desfăşurarea crosului. “Din nefericire, la Craiova, cea de-a VIII-a ediţie a Crosului Sănătăţii a fost anulată în urma refuzului nemotivat al primarului municipiului, dl Mărinică Dincă, de a acorda avizul necesar desfăşurării acţiunii. Sute de elevi au fost impiedicaţi, astfel, să sărbătorească prin sport ziua de 9 Mai – Ziua Europei”, spe precizează în comunicatul semnat de Aurora Zgonea. Aceasta incriminează “atitudinea dispreţuitoare” a edilului. “Nu putem înţelege atitudinea dispreţuitoare a unui reprezentant al autorităţilor publice faţă de o iniţiativă civică a unei organizaţii neguvernamentale cu obiective atât de generoase. Le cerem scuze elevilor şi profesorilor lor care s-au înscris la cros şi nu au putut participa. Sperăm să primim o explicaţie plauzibilă la gestul incalificabil pe care primarul l-a făcut faţă de elevii din Craiova şi localităţile învecinate, care participa de 7 ani la aceasta manifestare”, mai arată comunicatul.
Asociaţia acuză un fault la un proiect transfrontalier
Mai mult, preşedinta Asociaţiei “Tinerii luptă împotriva viciilor mileniului trei” spune că municipalitatea a pus astfel beţe în roate unui proiect pe care ONG-ul în derula în parteneriat cu asociaţii similare din Bulgaria. “Suntem realmente consternaţi de faptul că această remarcabilă manifestare nu a primit autorizare chiar de la Primaria municipiului Craiova, în contextul în care crosul era şi dovada sustenabilităţii proiectului “Împreună pentru un viitor mai bun, spun tinerii români şi bulgari”, derulat cu fonduri europene de către asociaţia noastră, iar toate cheltuielile aferente, pentru diplome, cupe şi premii în bani, erau suportate de asociaţie”, mai arată comunicatul.