CRONO: Dezvoltarea competențelor antreprenorilor rurali din G.A.L. SUDOLT

 cuta.jpg CRONO: Dezvoltarea competențelor antreprenorilor rurali din G.A.L. SUDOLT poze

Craiova, 03.02.2014. Azi, 03 februarie a.c., a avut loc la Goicea conferința de încheiere a primului proiect finanțat de Grupul de Acțiune Locală Sudolt. Proiectul Dezvoltarea competențelor antreprenorilor rurali din G.A.L. SUDOLT” a fost implementat de Centrul de Resurse pentru Organizațiile Non-profit din Oltenia – CRONO și și-a propus să stimuleze aplicarea de proiecte de către membrii grupurilor țintă eligibile din teritoriul G.A.L. Sudolt, în vederea creșterii gradului de absorbție a Fondului European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală.

La conferință au participat membrii Grupului de Acțiune Locală Sudolt și beneficiari ai programului de formare organizat în cadrul proiectului.

În cadrul conferinței au fost prezentate rezultatele proiectului, după cum urmează:

  • Peste 150 de persoane au participat la întâlnirile de informare organizate în lunile septembrie și octombrie 2013 în fiecare din cele 15 localități din teritoriul G.A.L. Sudolt, în cadrul cărora au fost difuzate cunoștințe privind schemele de sprijin ale Politicii Agricole Comunitare, respectiv modul de aplicare a măsurilor pentru dezvoltarea rurală.

  • 48 de persoane au urmat cursurile de formare profesională în domeniul antreprenoriatului rural susținute la Bârca în perioada octombrie – decembrie 2013.