Criticul de artă Aurică de la Cârna scoate ruleta la statuile Olguței: Liliputane! Soclul imens

Fostului primar al Craiovei, Antonie Solomon, i s-a urât de când privește din clădirea CJ Dolj la fostul loc de muncă, situat peste drum, așa că a început să emită sugestii pentru Lia Olguța Vasilescu, actuala ocupantă a postului.

Prezent la Muzeul de Artă din Craiova să transmită un mesaj din partea președintelui CJ Cosmin Vasile de ziua lui Brâncuși, prilejuit de  donația unui bust reprezentândul pe artist făcută de văduva și fiica fostului constructor craiovean Tomiță Țuțuianu, Solomon nu și-a putut reține câteva aprecieri proprii cu privire la starea de lucruri din Craiova, în domeniul monumentelor de for public dar nu numai. Primele care l-au zgâriat pe retină au fost bustului lui Tudor Gheorghe din Lăpuș și statuia lui Oblemenco, de lângă stadionul cu acelați nume.

„Aș vrea ca numărul statuilor din Craiova și din Dolj să depășească numărul panourilor publicitare. Știți cu toții că județul Dolj a avut un rol important în economia Războiului de Independență și vă întreb: unde este statuia „Asta-i muzica ce-mi place!”. Vă spun eu: e la Muzeul Olteniei. Au luat-o de la primărie acea machetă. Acum stă în muzeu și așteaptă poate, vreodată, cineva, o va pune în valoare. Locul ei este acolo în fața parcului Romanescu. Nu ce se încearcă acum să se facă acum acolo, iar betoane, parcări supraetajate…. Ar fi trist!. Când veneam de la București am văzut la intrarea în Craiova acea statuie, că trebuie să-ți pui ochelari să vezi cine e, un bust al lui Tudor Gheorghe, liliputan, pe un soclu imens. Nu merita asemenea tratament acest geniu al nostru al oltenilor. la fel și statuia lui Oblemenco de la stadion. Dacă nu ne iubim orașul o să rămână pentru noi doar ca un partener sau parteneră de tolăneală. (…) În numele echipei de la CJ Dolj, pentru că suntem o echipă, adică știm fiecare de noi, nu d ela alții, vă spun că vrem să facem multe lucruri bune pentru cultura din Dolj”