Cristina Calangiu: Zilele “Mihai Viteazul” au un scop educativ

calangiu Cristina Calangiu: Zilele Mihai Viteazul au un scop educativ poze

Viceprimarul Craiovei Cristina Calangiu, preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, şi Florin Ridichie, directorul Muzeului Olteniei, au participat astăzi, 9 mai, la Simpozionul “Mihai Viteazul şi Bănia”, eveniment inclus în cadrul Zilelor “Mihai Viteazul”.

“Manifestările incluse în Zilele “Mihai Viteazul” au un scop educativ adresându-se, în special, tinerilor pentru a percepe istoria altfel, pentru a se apropia mai mult de istorie. Ne dorim să renaştem conştiinţa propriilor valori iar craiovenii să îşi cunoască mai bine eroii. Trebuie să fim mândri de acest trecut al nostru. Toate instituţile de cultură vor fi implicate direct în manifestările dedicate lui Mihai Viteazul, pentru a-i atrage pe craioveni către ei. Majoritatea spectacolelor sunt interactive, craiovenii fiind invitaţi să intre în acest spirit de sărbătoare şi chiar să se costumeze. Ne dorim ca toţi craiovenii să petreacă frumos aceste zile şi să se bucure de activităţile pregătite pentru ei de cei de la Serviciul de Imagine al primăriei Craiova”, a declarat Cristina Calangiu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a declarat, în cadrul simpozionului, că este un pasionat al istoriei, de câţiva ani. Acesta a amintit chiar câteva întâmplări din viaţa domnitorului Mihai Viteazul, declarând că la un moment dat şi-a dat seama că istoria pe care o învăţase era triunchiată, drept urmare a decis să îşi aprofundeze cunoştiinţele în istorie.

Directorul Muzeului Olteniei, Florin Ridichie, a amintit şi despre obiectele din timpul domniei lui Mihai Viteazul, obiecte expuse la Casa Băniei.