Cristina Calangiu: Nu există niciun impediment real pentru realizarea Spitalului Municipal – VIDEO

cristina calangiu anca ilie Cristina Calangiu: Nu există niciun impediment real pentru realizarea Spitalului Municipal   VIDEO poze

Viceprimarul Cristina Calangiu susţine că toate obstacolele previzibile la construirea noului spital municipal din Valea Şarpelul pot fi depăşite. 

Proiectul care prevedea reintrarea consiliului local municipal în posesia terenului din Valea Şarpelui în vederea realizării unităţii medicale a fost adoptat de consilierii locali în şedinţa extraordinară de vineri.

“Pot să vă spun că era cam singurul teren al municipalităţii care se preta la o asemenea construcţie. Asta dacă vrem să facem un spital cu adevărat modern, aşa cum ne dorim, nu doar să aruncăm banii pe fereastră. E nevoie de o suprafaţă de minimum patru hectare pentru realizarea unui asemenea spital, în aşa fel încât să se poata face şi intrări separate pentru ambulanţe, maşinile personalului medical şi aparţinători şi suficiente locuri de parcare. Există posibilitatea realizării de căi de acces pe două terenuri care aparţin statului, precum şi varianta exproprierii pentru acces direct din centura ocolitoare. Avem de asemenea variante pentru a rezolva problemele legate de apa şi canalizare, ne-am consultat în acest sens cu cei de la Compania de Apă, deci, după părerea mea, nu există niciun impediment real pentru construirea acestui spital”, a spus viceprimarul Cristina Calangiu.