Craiovenii către directorii Olguţei: “Vrem întâlniri periodice!”

delia radu preda Craiovenii către directorii Olguţei: Vrem întâlniri periodice! poze

Directorii din primăria Craiova au împânzit astăzi cartierul Rovine, la cererea cetăţenilor. Delia Ciucă (director Relaţii Publice), Radu Preda (director RAT Craiova), Florin Lungu (director RAADPFL) au fost doar câţiva dintre funcţionarii care au străbătut la pas, timp de mai multe ore, cartierul craiovean Rovine. Precizăm că acesta este cel de-al doilea cartier în care are loc o astfel de incursiune, după ce, în urmă cu câteva săptămâni, directorii din primărie au poposit în Craioviţa Nouă. Amintim că, Rovine face parte din Zona 4, zonă inlusă în cadrul Consiliilor Consultative Cetăţeneşti – organism care are drept scop o apropiere mai mare a funcţionarilor faţă de cetăţeni.

Mai exact, preşedintele Zonei4, Maria Dinu, a făcut un clasament al celor mai importante probleme cu care se confruntă cei din Rovine, clasament care a fost înaintat primăriei Craiova. Delia Ciucă, directorul Direcţiei Relaţii Publice şi responsabilă de activitatea Consiliilor Consulatative Cetăţeneşti, a analizat fiecare problemă, pentru ca apoi să înştiinţeze directorii care au competenţe pentru rezolvarea acestora. Pentru o transparenţă cât mai mare, preşedintele Zonei 4 a anunţat preşedinţii de asociaţii de proprietari din zonă, pentru a lua parte la întâlnirea programată astăzi, ora 11, la foişorul din Rovine. Mai mulţi craioveni au venit pentru a semnala problemele şi pentru a arăta la faţa locului cu ce se confruntă, în speranţa că vor găsi şi rezolvare.

“Este bine venită această acţiune a primăriei Craiova. Una e să ne ducem noi la ei în birou să le spunem verzi şi uscate şi alta e să vină să vadă şi să ne dea şi răspuns pe loc: se poate, şi când, sau nu se poate şi asta basta. Noi am vrea să ne pună gard metalic pe strada Maramureş – strada Bucovina – strada Bătrânilor până la strada Basarabiei. A venit şi domn director de la RAADPFL a văzut porţiunea şi a spus că la primăvară va rezolva. Acum nu mai are fonduri. Asta vroiam să aud: că se va face şi când. Acum ştim că suntem şi noi pe lista primăriei la montarea de gard metalic. Vrem întâlniri periodice de acest gen pentru că avem ocazia să ne apropiem mai mult de cei din primăria Craiova “, a povestit Ion T, din Rovine.

radu preda florin lungu2 Craiovenii către directorii Olguţei: Vrem întâlniri periodice! poze

Delia Ciucă, directorul Direcţiei Relaţii Publice din primăria Craiova, ne-a declarat că s-a decis ca în fiecare zonă să se intervină circa două săptămâni, pentru a se cunoaşte toate problemele şi a se urmări executarea lucrărilor care pot fi realizate. “I-am ascultat pe cetăţeni şi am decis să organizăm, la cererea lor, întâlniri periodice în fiecare zonă. Astfel de acţiuni vor fi la ordinea zilei iar cetăţenii trebuie să ştie că ne pot găsi lângă ei atunci când au nevoie de ajutor”, a menţionat Delia Ciucă.

Ion Dinu, preşedintele asociaţiei de proprietari nr. 15 Rovine, a cerut în numele vecinilor amenajarea unei lăzi cu nisip în locul de joacă situat între blocurile 21-21 şi 20-21. Florin Lungu, directorul RAADPFL, a menţionat că intervenţia se va face în cel mai scurt timp şi până săptămâna viitoare copii vor avea la dispoziţie şi un loc special amenajat pentru nisip. De asemenea, cei prezenţi la întâlnire au cerut şi amenajarea unor locuri de parcare în cadrul asociaţiei de proprietari nr. 7 dar şi în zona complexului comercial Sucpi. Din păcate, la acest capitolul, oamenii au primit un răpsuns clar: nu mai sunt fonduri pentru anul 2013. Craiovenii au plecat însă cu promisiunea că în primăvara lui 2014 problemele li se vor rezolva.

“Noi am văzut deja lista cu problemele cu care vă confruntaţi şi am şi venit la faţa locului să vedem care este situaţia reală. Şi doamna primar cunoaşte toate aceste amănunte, iar cele care nu îşi găsesc rezolvare pe loc sau în cel mai scurt timp, se vor regăsi pe lista de investiţii din 2014. Asta pot să vă asigur!”, a declarat Radu Preda, director RAT Craiova.

florin lungu3 Craiovenii către directorii Olguţei: Vrem întâlniri periodice! poze

radu preda delia4 Craiovenii către directorii Olguţei: Vrem întâlniri periodice! poze