Craiova va fi gazda Ligii Naționale de mini și baby-baschet

olgutapaunbaschetcraiova 2 Craiova va fi gazda Ligii Naționale de mini și baby baschet poze

Competiția organizată de Federația Română de Baschet va avea loc între 22 iunie și 12 iunie, pe terenuri amenajate în cinci amplasamente din zona centrală și va aduce în Bănie 3500 de copii.

Primarul Lia Olguța Vasilescu spune că evenimentul sportiv dedicat copiilor va aduce și importante sume de bani în oraș. „Avem onoarea să găzduim această competiție importantă nu numai din punct de vedere sportiv, ci și financiar. Vor veni în oraș aproximativ 3500 de copii, alături de antrenori și părinți. Noi estimăm că vor intra în oraș cel puțin un milion de euro, asta însemnând masa și cazarea la pensiunile și hotelurile din Craiova, plus alte cheltuieli. În plus, se vor amenaja sau reamenaja zece terenuri de baschet la instituțiile de învățământ din Craiova, dotate cu panouri profesionale, cu sprijinul Federației Române de Baschet. Vom asigura transportul copiilor pe toată perioada competiției. RAT Craiova va avea curse din oră în oră de la hotelurile și pensiunile la care vor fi cazați la terenurile de sport. Am discutat și cu președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, și am stabilit ca pe perioada evenimentului secțiile Muzeului Olteniei să poată fi vizitate gratuit de către acești copii, iar Teatrul „Colibri” va avea și el spectacole dedicate lor”, a declarat Lia Olguța Vasilescu.

olgutapaunbaschetcraiova 1 Craiova va fi gazda Ligii Naționale de mini și baby baschet poze

„Este o competiție prin care încercă să promovăm mișcarea, sportul în rândul copiilor. În plus, ideea acestei competiții este și de a lăsa în urma cât mai multe terenuri recondiționate, unde, apoi, copiii și elevii să-și poată desfășura orele de sport în condiții foarte bune și unde să practice baschetul în timpul liber. Am ales Craiova dintre Mangalia, Brăila și Cluj Napoca. Este un oraș istoric, un oraș cu mare deschidere spre sport, cu echipe de baschet, handbal și volei în primele ligi. Vrem să atragem, în special, cât mai mulți copii spre baschet”, a declarat Horia Păun, președintele FRB.