Craiova va avea o stradă cu numele “Adrian Păunescu”

m adrian paunescu Craiova va avea o stradă cu numele Adrian Păunescu poze

O stradă din municipiul Craiova va purta numele regretatului poet Adrian Păunescu, autorul imnului Univerisităţii Craiova – “Oltenia Eterna Terra Nova”.

Consiliul local municipal va aproba mâine proiectul de hotărâre privind schimbarea denumirii străzii Deva în Adrian Păunescu, modificând, în acelaşi timp, şi nomenclatorul stradal al oraşului.

 

“Adrian Păunescu a fost un om, un poet de o calitate excepţională. A fost persoana care a ştiut ca înainte de revoluţie să mobilizeze mase populare, prin binecunoscutele spectacole cu cenaclul Flacăra.
Era una dintre puţinele bucurii pe romanii, oltenii, craiovenii, le trăiau în acea perioadă. Ataşamentul lui Adrian Păunescu faţă de Craiova a fost total. A iubit oraşul, echipa de fotbal şi a fost iubit de toată lumea. Putem spune că în acea perioadă s-a confundat cu Universitatea Craiova. În urma lui a lăsat
multe lucruri frumoase, iar imnul pe care l-a creat pentru Universitatea Craiova este excepţional şi inegalabil. Suporter înfocat al Craiovei “Maxima”, a compus pentru aceasta versurile celui mai popular imn din fotbalul românesc: “Oltenia, eterna Terra Nova”.
Adrian Păunescu a fost timp de doua mandate senator de Dolj, în amblele fiind Preşedinte al Comisiei pentru Cultură, Culte, Artă şi Mijloace de Informare în Masă, funcţie care l-a ajutat să sprijine Oltenia şi Craiova.
Având în vedere faptul ca întreaga viaţa, prin activitatea sa, a contribuit, ca nimeni altul, la promovarea valorilor spirituale şi potenţialului artistic şi creator al Craiovei şi Olteniei şi a cărui operă şi activitate se împletesc cu destinul oraşului nostru, Adrian Păunescu va ramâne în constiinţa generaţiilor
de astăzi şi de mâine ca „ultimul mare poet social român”, Serviciul Imagine, Relaţii Internaţionale, Redacţie Ziar, Purtător de Cuvânt şi Direcţia Urbanism şi Amenajarea Teritoriului – Serviciul Urbanism şi Nomenclatură Urbană propune spre aprobare schimbarea denumirii străzii Deva în strada Adrian
Paunescu identificată în anexa nr.1 la prezentul raport”, precizează raportul întocmit de funcţionarii primăriei Craiova.