Craiova – Un Oraș Cu Viziune. Lucian Săuleanu, candidatul USR PLUS la primăria Craiova, și-a lansat programul de guvernare locală

sauleanu 1 Craiova   Un Oraș Cu Viziune. Lucian Săuleanu, candidatul USR PLUS la primăria Craiova, și a lansat programul de guvernare locală poze

Prea des spunem că ne dorim un oraș modern, ancorat la realitatea secolului în care trăim și adaptat nevoilor cetățenilor săi. Însă fără o administrație locală care să își dorească același lucru, realitatea nu va fi pe placul nostru. Iar administrația o putem forma noi, fiindcă noi ne alegem reprezentanții.

Toate administrațiile locale de până acum au eșuat în realizarea acelor politici publice care să ne ducă spre ideea unui oraș european. De ce? Motivul este unul simplu: nu au reprezentat cetățenii. Solidaritatea s-a văzut doar în interiorul partidului, iar practicile obscure au fost încurajate pentru a ascunde corupția și incompetența. Avem pretenții de oraș cultural european, dar administrăm cu o orientare tributară trecutului, lipsită de transparență. Fără viziune, fără digitalizare, fără sustenabilitate. Interesele corupte câștigă, iar craiovenii suferă.

Ce înseamnă în practică un oraș modern? Un oraș european înseamnă de fapt condiții economice și sociale mai bune, acces și oportunitate pentru toate clasele sociale, crearea de locuri de muncă de viitor, care să asigure prosperitate, iar traiul cetățenilor se realizează într-o societate ce oferă siguranță, un mediu curat și acces la servicii la cele mai înalte standarde. Toate acestea se pot realiza printr-o recunoaștere a nevoii de educație de calitate, de investiții strategice în debirocratizare, colaborări cu întreprinderi inovative și îmbunătățirea standardelor sistemului de sănătate, de educație, a mijloacelor de transport.

☑️ Administrație responsabilă, transparentă, modernă și adaptată nevoilor craiovenilor

O administrație care să respecte statul de drept, să fie garantul drepturilor și libertăților craiovenilor, precum și liantul încrederii în comunitate.

☑️ Comunități solidare într-un oraș digital și sustenabil

Acces și oportunitate pentru toți cetățenii, sprijinirea categoriilor vulnerabile prin soluții specifice fiecărei categorii. O prioritate în acest sens vor fi investițiile în garantarea respectării drepturilor copiilor și tinerilor și oferirea de oportunități

☑️ Implicare activă

Cetățenii activi și responsabili pot construi o comunitate vie, iar administrația publică, fiind reprezentarea cetățenilor, va promova acest concept prin câteva practici simple.

  • Guvernare bazată pe performanță. Credem cu tărie în guvernarea participativă și ne propunem să aducem la aceeași masă mediul antreprenorial, alături de reprezentanți ai societății civile, pentru a crea mediul și izvorul acțiunilor politice de jos în sus. Consultările vor duce la elaborarea de strategii de politici publice cu conținut direct de la cetățeni, iar acestea vor fi completate de bugetarea de performanță, adică un buget structurat pe programe cu obiective, rezultate măsurabile și alocări financiare clare, o bugetare care stimulează participarea cetățenilor la discutarea tuturor programelor bugetare și prin urmare a bugetului total pentru investiții.
  • Cetățeni activi. Un cetățean informat este conștient de drepturile și libertățile sale, dar și de obligații. Un cetățean informat și conștient își apără demnitatea și devine el însuși promotor de integritate. USR PLUS dorește o administrație publică transparentă, care să ofere acces facil cetățeanului la informațiile corecte și complete de care acesta are nevoie.

 

🔸 Craiova fără corupție! Capitala Olteniei sub supremația legii 🆕
🔸 Craiova sănătoasă și accesibilă 🆕
🔸 Craiova, capitala creșterii economice, pol de dezvoltare regională 🆕
🔸 Transport curat, „cer albastru” și mobilitate urbană 🆕
🔸 Educație modernă și noua generație 🆕
🔸 Craiova culturală 🆕
🔸 Craiova, oraș estetic 🆕
🔸 Craiova, oraș inteligent 🆕
🔸 Regiune inteligentă și verde 🆕
🔸 Siguranța și protecția individului 🆕