Craiova, capitală expoziţională europeană în aprilie

olguta prioteasajpg phixr Craiova, capitală expoziţională europeană în aprilie poze

Primarul Lia Olguţa Vasilescu şi preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, au ieşit împreună la rampă la finele săptămânii trecute, pentru a anunţa evenimentul primăverii la Craiova: o expoziţie de calibru poposeşte în capitala Olteniei.

“În perioada 19 și 27 aprilie, Bănia va găzdui o mare expoziție, intitutală „Spațiul cosmic european”, care va recrea spațiul cosmic. Va veni, în Craiova, o expoziție care nu a fost până acum decât în marile capitale europene, niciodată la nivelul unui oraș care nu este capitală”, a declarat Olguța Vasilescu. „Va fi un moment de referință în viața culturală a Craiovei, în sensul că până în prezent această expoziție, în locurile prin care a mers, a fost vizitată de peste 360.000 de oameni. Vom organiza aici conferințe de presă, instituțiile de cultură vor fi prezente cu evenimente. Ne așteptăm să vină chiar și unele personalități de rang ale Uniunii Europene, vom vedea până atunci, nu pronunțăm nume”, a avansat un detaliu de organizare președintele Ion Prioteasa. În 2013, expoziția a fost la Madrid, Budapesta, Hanovra, Varșovia, Bratislava, Dublin, Roma, Vilnius, Talin, Munchen, Lisabona, iar anul acesta merge în Grecia, Italia, Olanda, la Craiova și în Bulgaria”, a explicat Ion Prioteasa. Şeful CJ a menţionat că evenimentul găzduit de Bănie în aprilie a beneficiat şi de sprijinul opoziţiei, europarlamentarul pedelist Marian Jean Marinescu fiind printre cei care au susţinut organizarea expoziţiei la Craiova. “Un cuvânt greu de spus l-a avut și domnul deputat Marian Jean Marinescu pentru ca această expoziție să vină la Craiova şi îi mulţumim pe această cale pentru sprijin”, a mai spus Prioteasa.

Expoziţia se va suprapune pentru câteva zile cu Festivalul Shakespeare, finanţat consistent în acest an de consiliul local municipal Craiova, primarul Lia Olguţa Vasilescu anunţând în plus că evenimentul va aduce schimbări, atât în  calendarul lucrărilor derulate la reabilitarea centrului vechi, cât şi la aspectul clădirilor din zonă.

“Festivalul Shakespeare se desfăşoară în aceeaşi perioadă şi este organizat anul acesta, în principal, de Primăria Craiova, care a alocat aproximativ 20 miliarde de lei vechi. Vor fi spectacole și în piețele orașului, vor veni cele mai mari teatre din lume.  Lucrările la centrul vechi nu se vor termina până atunci, dar străzile aflate în șantier se vor închide pentru două săptămâni, lucrul fiind reluat apoi. Astăzi m-am întâlnit cu asociațiile de proprietari din zona centrală, împreună cu sponsorii care vor repara fațadele până la acea dată. RAADPFL le va pune la dispoziția locatarilor care domiciliază în zona centrală și glastre cu flori pentru ferestre. Vrem să arătăm lumii și Europei că suntem deja pregătiți să fim Capitală culturală europeană, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.