Craiova, capitala câinilor de salvare

 

 dasoveanu liviu ionescu Craiova, capitala câinilor de salvare poze

Premieră în Bănie și în Europa de EST: Campionatul Internațional de Misiuni pentru Cainii de Salvare în perioada 16-18 octombrie

 

Municipiul Craiova va găzdui în acest week-end Campionatul Internațional de Misiuni pentru Cainii de Salvare, competiție la care și-au anunțat startul 18 echipe. Șeful Centrului Național de Educație Canină, Liviu Ionescu, organizatorul competiției promite 48 de ore de competiție non-stop, câinii de salvare și conducătorii acestora având de trecut probe specifice în mai multe locații din oraș.

 

Potrivit lui Liviu Ionescu, pregătirile pentru campionatul mondial au început în urmă cu doi ani, organizatorii sperând ca evenimentul programat la Craiova să dovedească participanților de peste hotare capacitatea orașului de a organiza competiții de nivel internațional și să contribuie la prestigiul urbei peste hotare. ”Campionatul este un ambasador de imagine la nivel socio-cultural-sportiv pentru toată zona europeană și, de ce nu, în lume. Timp de trei zile, lumea emergenței se va muta la Craiova, iar Craiova devine primul oraș european din zona de est care se poate mândri că organizează și reușește să încadreze evenimentul ca activitate de emergență, conformă recomandărilor normelor europene. Veți vedea la lucru, în diferite probe de căutare-salvare, campioni mondiali, europeni atât la individual, cât și pe echipe. În contextul candidaturii orașului la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021 evenimentul este un bun prilej de mediatizare a orașului, dată fiind prezența în Bănie a numeroase personalități din lumea chinologică, care pot deveni promotori ai Craiovei la nivel mondial. Sunt oameni de artă și de cultură, personalități din lumea teatrului în țările lor, care vor veni să vadă și ce înseamnă mentalitatea orașului, atitudinea, nivelul de cultură al craiovenilor, al Olteniei, iar impresiile lor vor fi catalogate drept imaginea României. Doresc să mulumesc, de altfel, primăriei Craiova, pentru sprijinul pe care ni-l acordă în organizarea acestei competiții”, a spus Liviu Ionescu.

 

Primăria, partener la organizarea campionatului

 

De importanța competiției chinologice par să se fi convins și edilii craioveni, primăria devenind partener în organizarea campionatului destinat câinilor de salvare, alături de Jandarmerie și ISU și sprijinind derularea în bune condiții a evenimentului. Conferința de presă de prezentare a avut loc, de altfel, la sediul primăriei Craiova, Liviu Ionescu fiind însoțit de viceprimarul Dan Dașoveanu. „Este o continuare a politicii municipalității craiovene în această administrație de a sprijini orice inițiativă care poate duce la creșterea prestigiului și la recunoașterea orașului pe plan internațional, fie că este vorba de o inițiativă politică, una culturală sau sportivă….

INTEGRAL în INDISCRET