Craiova a pierdut kilometrul 0. A fost intabulat de CJ Dolj

m valea vlaicii km0 Craiova a pierdut kilometrul 0. A fost intabulat de CJ Dolj poze

Edilii craioveni s-au trezit cu kilometrul zero intabulat din greşeală de colegii de la judeţ.  

Descoperirea a avut loc taman la fix, în momentul în care reprezentanţii primăriei încercau să-şi înscrie în cartea funciară dreptul de proprietare asupra străzilor care se intersectează în Valea Vlăicii. Nu pentru că se temeau că li le-ar sufla cineva de sub nas, ci pentru că municipalitatea trebuie să depună la Bucureşti toate actele pentru a obţine finanţarea pentru pasajul suprateran pe care vor să-l construiască peste intersecţia cu pricina. Cum câţiva piloni ai pasajului ar trebui înfipţi şi pe strada Brestei, primăria avea nevoie de cadastru pentru artera respectivă. Documentaţia era în lucru când a apărut surpriza: strada Brestei fusese deja intabulată de cineva. Mai precis de Consiliul Judeţean Dolj.
Viceprimarul Mărinică Dincă le-a dat vestea consilierilor locali din comisia juridică la şedinţa de miercuri, tocmai când aceştia se pregăteau să dea avizul unui proiect de hotărâre care prevedea darea în administrare a unei parcele de teren de cinci hectare din Mofleni către Consiliul Judeţean Dolj. Dincă I-a anunţat pe aleşii locali că mai dăduseră o stradă CJ Dolj, chiar fără să ştie. “Ştiţi că avem în lucru cadastrul pentru strada Brestei, pentru că încercăm să depunem documentaţia pentru pasajul suprateran şi va fi afectată şi această stradă. Ei bine am aflat cu surprindere că nu putem s-o intabulăm pentru că a intabulat-o altcineva înaintea noastră. Deci atunci când vă plimbaţi pe la kilometrul zero, ţineţi cont că în cartea funciară nu mai aparţine Craiovei. În acte e acum terenul CJ Dolj”, a spus Dincă.
Edilul dă vina pe cadastrişti şi spune că problema va fi rezolvată în câteva zile, iar Craiova îşi va recupera şi în acte strada Brestei, cu tot cu kilometrul zero. Pentru acest lucru va mai fi nevoie însă de o hotărâre adoptată de consilierii judeţeni, care să rectifice eroarea cadastrală. “A fost probabil o greşeală. Consiliul Judeţean avea nevoie de cadastru pentru drumul judeţean 606, caretrece prin comuna Brestei şi merge spre limita judeţului Mehedinţi, iar firma care a făcut cadastrul a trecut din greşeală şi strada Brestei, aceasta fiind acum intabulată de CJ. Am vorbit deja cu domnul Prioteasa, va fi o hotărâre de rectificare adoptată în Consiliul Judeţean şi problema se va rezolva. Nu am pierdut dreptul de proprietate, căci actele de proprietate le avem. Acum situaţia stă în felul următor: noi suntem proprietari, dar nu putem încă intabula terenul, ei (CJ Dolj – nr) l-au intabulat, dar nu au nici un act de proprietate asupra lui”, a spus Mărinică Dincă.