Costea: Concedieri abuzive la Direcţia Silvică Dolj

costea burada Costea: Concedieri abuzive la Direcţia Silvică Dolj poze

Corpul de Control al Prefecturii Dolj a descoperit nereguli cu privire la concedierile efectuate la Direcţia Silvică, a anunţat prefectul Elena Costea. 

“Comisia de control constituită prin ordin al prefectului în urma sesizărilor primite de la 5 foşti angajaţi ai Direcţiei Silvice a constatat abateri de la legislaţia în vigoare în ceea ce priveşte disponibilizările efectuate de direcţie. Printre altele, instituţia nu şi-a îndeplinit obligaţia de consultare a sindicatului, precum şi cea privind notificarea prealabilă a ITM şi AJOFM. Am informat conducerea Romsilva despre abaterile constatate şi am cerut clarificări şi din partea ITM şi a AFOJM. Totodată, la solicitarea foştilor angajaţi ai Direcţiei am solicitat IPJ Dolj să ne informeze cu privire la stadiul de soluţionare al dosarelor penale întocmite la sesizarea foştilor angajaţi cu privire la dispariţia perdelelor de protecţie din mai multe localităţi şi a defrişărilor din zona protejată a ocolului Silvic Craiova”, a declarat Elena Costea, la conferinţa de presă de azi.

Prefectul de Dolj a precizat, răspunzând unei întrebări că dosarele cu pricina au fost deschise de IPJ Dolj în urma unor plângeri penale depuse de foşti angajaţi ai Direcţiei Silvice împotriva directorului Daniel Drîgnei. Acesta are contractul de muncă suspendat, la cerere, pe o perioadă de 30 de zile, a mai spus Elena Costea.

Aceasta a făcut referire şi la tenta “electorală” a concedierilor de la Direcţia Silvică, susţinând că unul dintre angajaţii concediaţi a reclamat că asupra sa s-au exercitat presiuni pentru a se înscrie “într-un anumit partid”, angajatul cu pricina fiind în acelaşi timp şi consilier local.