Cosmin Vasile: Centrul Constantin Brâncuși este, de astăzi, deschis publicului larg. Am reușit să inaugurăm la Craiova un edificiu unic în lume

 

C𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖𝒍 “𝑪𝒐𝒏𝒔𝒕𝒂𝒏𝒕𝒊𝒏 𝑩𝒓𝒂̂𝒏𝒄𝒖𝒔̦𝒊” 𝒆𝒔𝒕𝒆, 𝒅𝒆 𝒂𝒔𝒕𝒂̆𝒛𝒊, 𝒅𝒆𝒔𝒄𝒉𝒊𝒔 𝒑𝒖𝒃𝒍𝒊𝒄𝒖𝒍𝒖𝒊 𝒍𝒂𝒓𝒈. 𝑨𝒎 𝒓𝒆𝒖𝒔̦𝒊𝒕, 𝒍𝒂 𝒇𝒊𝒏𝒂𝒍𝒖𝒍 𝒖𝒏𝒐𝒓 𝒆𝒇𝒐𝒓𝒕𝒖𝒓𝒊 𝒄𝒐𝒏𝒔𝒊𝒅𝒆𝒓𝒂𝒃𝒊𝒍𝒆, 𝒔𝒂̆ 𝒊𝒏𝒂𝒖𝒈𝒖𝒓𝒂̆𝒎 𝒍𝒂 𝑪𝒓𝒂𝒊𝒐𝒗𝒂 𝒖𝒏 𝒆𝒅𝒊𝒇𝒊𝒄𝒊𝒖 𝒖𝒏𝒊𝒄 𝒊̂𝒏 𝒍𝒖𝒎𝒆, 𝒅𝒆𝒅𝒊𝒄𝒂𝒕 𝒄𝒆𝒍𝒖𝒊 𝒎𝒂𝒊 𝒎𝒂𝒓𝒆 𝒔𝒄𝒖𝒍𝒑𝒕𝒐𝒓 𝒂𝒍 𝒔𝒆𝒄𝒐𝒍𝒖𝒍𝒖𝒊 𝑿𝑿.

Seara trecută a însemnat enorm pentru Consiliul Județean Dolj și sutele de oameni implicați în acest proiect grandios. O construcție ce a avut nevoie de peste 100 de tone de sticlă și o galerie subterană de 1.300 mp, în care viața și operele lui Brâncuși sunt prezentate prin intermediul tehnologiei de ultimă oră, reprezintă noul punct de atracție culturală și turistică al regiunii.
Am fost încântați să avem oaspeți de seamă. Peste 300 de persoane, reprezentanți ai Parlamentului României, ai Parlamentului European și ai Guvernului, ai Academiei Române, ai Mitropoliei Olteniei, ai Institutului Cultural Român, oameni de afaceri, dar și reprezentanți ai autorităților locale cu care Consiliul Județean Dolj este înfrățit sau are acorduri de parteneriat: Consiliul Raional Cimișlia din Republica Moldova, Voievodatul Varmya Mazuria din Polonia, Consiliul Municipal Vidin din Bulgaria, Primăria orașului Figueras Spania – orașul lui Salvador Dali, au fost prezenți la eveniment.
Am muncit mult și am investit mult. 27 de milioane de lei este valoarea obiectivului inaugurat seara trecută. Am lucrat în echipă și am avut parte de suport deosebit din partea Primăriei Municipiului Craiova, prin intermediul doamnei primar Lia Olguța Vasilescu.
Împreună am dezvoltat un parteneriat menit să aducă mai multă intensitate vieții culturale din oraș și din întreaga regiune. Scopul nostru comun este acela de a pune Craiova pe harta obiectivelor culturale europene și de a-i aduce recunoașterea de a fi adevarata capitală culturală a României.