Copreședinții PNL au participat, în perioada 2-3 martie, la Adunarea Politică a PPE

photo 5 Copreședinții PNL au participat, în perioada 2 3 martie, la Adunarea Politică a PPE poze

Unificarea Dreptei înseamnă începutul unui nou proiect politic pentru România, iar prin fuziunea dintre PNL şi PDL şi naşterea unui nou partid liberal s-a deschis o etapă importantă în politica românească, ce a marcat clarificarea şi simplificarea scenei politice, au subliniat luni, la Bruxelles, copreședinții PNL Alina Gorghiu și Vasile Blaga, în cadrul întâlnirii cu președintele PPE, Joseph Daul, vicepreședintele PPE Anca Boagiu și secretarul general adjunct al PPE, Christian Kremer.

 

La întâlnirea cu liderii PPE au mai participat vicepreședintele PNL Sorin Frunzăverde, vicepreședintele Parlamentului European Adina Vălean și europarlamentarul Cristian Bușoi.

 

Liderii liberalilor au adăugat că Partidul Naţional Liberal a înţeles noile provocări politice, sociale, economice şi internaţionale ale societăţii româneşti. Un prim pas în acest sens a fost făcut sâmbătă, 28 februarie, când PNL a lansat în dezbatere publică proiectul programului de guvernare.

 

Potrivit Alinei Gorghiu, alegerea primului preşedinte liberal al României este garanţia continuării procesului de modernizare a statului în spațiul democrațiilor consolidate occidentale. Parteneriatul dintre PNL și președintele Klaus Iohannis reprezintă o prioritate pentru liberali, iar proiectul noului program de guvernare constituie forma concretă a acestui parteneriat care are drept obiectiv realizarea proiectului de țară “România lucrului bine făcut”.

 

În ceea ce privește conflictul din spațiul ucrainean, liderii populari europeni, care au participat la această întâlnire, au reiterat ideea necesității menținerii solidarității la nivelul NATO și UE pentru a păstra o atitudine consecventă față de Rusia.

 

“Sancțiunile economice împotriva Rusiei trebuie continuate. Ele simbolizează practic un semnal foarte important: UE și SUA nu sunt naive, ele înțeleg perfect natura acestui conflict și evoluțiile sale. Rusia nu se poate aștepta ca Europa să fie un simplu observator al agresiunii directe sau indirecte asupra Ucrainei și să ia în considerare doar declarațiile liderilor ruși”, a spus Vasile Blaga.

 

Alina Gorghiu a mai afirmat că România susține cu tărie soluționarea pașnică a conflictului ucrainean, îngrijorată fiind de dimensiunea crizei umanitare din apropierea granițelor sale.

În context, copreședinții PNL au făcut referire la pactul politic pentru Apărare, inițiat de președintele Klaus Iohannis, care ar trebui să constituie un semnal foarte serios dat aliaților noștri din NATO și nu numai că suntem extrem de preocupați de conflictul din Ucraina și ne întărim capabilitățile de apărare.

 

Copreședinții PNL au participat, în perioada 2-3 martie, la Adunarea Politică a PPE ce a avut loc la Bruxelles.