Copiii de la Școala și Grădinița din Răcarii de Jos, vizitați de Rotary Club Craiova

racari rotary Copiii de la Școala și Grădinița din Răcarii de Jos, vizitați de Rotary Club Craiova poze

 

Rotary Club Craiova în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Dolj, Primăria Filiași și Școala Generală Filiași a organizat în data de 16 septembrie un eveniment de sprijin pentru elevii de la Școala din Răcarii de Jos. Toți elevii din clasele I – IV au primit setul complet de caiete speciale pentru toate disciplinele din programa școlară, rechizite școlare și ghiozdane. In același timp s-au bucurat de sprijinul rotarienilor și copiii de la Grădinița din Răcarii de Jos care au primit rechizite și materiale pentru realizarea activităților educative și creative. Evenimentul face parte din programul Rotary Susține Calitatea în Educație derulat de Rotary Club Craiova din 2008.

Sub deviza “A servi mai presus de sine” Rotary Club Craiova promovează și alte proiecte prin care susține comunitatea locală. Proiectele Rotary Club Craiova antrenează factori de decizie ai vieții sociale, economice și politice în vederea soluționării unor probleme diverse care pot apărea într-o comunitate: educație, sănătate, protecția mediului, sprijinirea orfanilor, a copiilor talentați, promovarea culturii, susţinerea valorilor familiei precum și alte domenii de interes pentru rotarieni şi implicit pentru comunitatea în care ei trăiesc.

În ultimii ani, Rotary Club Craiova și-a îndreptat atenția în special asupra tinerei generații punând accent pe educație, sănătate și cultură. Astfel, proiectele rotarienilor craioveni au vizat susținerea elevilor cu rezultate școlare bune dar cu posibilități materiale reduse, prin burse lunare prin programul Rotary susține calitatea în educație (25 de burse în valoare de 300 lei/lunar propuse pentru anul școlar recent început), pregătirea non-formală a tinerilor (taberele internaționale de leadership, sprijinirea elevilor pentru a participa la competiții scolare (olimpiade internaționale). De asemenea, prin proiectul “Control dentar pentru copii” au beneficiat de control dentar gratuit peste 900 de copii din mediul rural si zonele limitrofe Craiovei. În domeniul susținerii culturii, cele mai recente acțiuni sunt: sprijinirea Festivalului Internațional Shakespeare organizat la Craiova în anii 2012 și 2014, a Festivalului Mondial de Poezie “Mihai Eminescu” Craiova 2013 și 2014 precum și a proiectului Craiova Capitală Culturală Europeană 2021 – prin evenimentele culturale pe care le-a organizat.

Rotary Club Craiova susține cooperarea internațională și dezvoltă acțiuni comune cu alte cluburi Rotary din Balcani și din lume. Parteneriatele cu cluburi din Balcani (Grecia, Bulgaria, Serbia) dar și din Europa (Italia, Danemarca) sau din Statele Unite au dus de-a lungul timpului la finalizarea unor proiecte de impact social, precum și la inițierea altora care se vor desfășura în anii următori.

Rotary Club Craiova mulțumește tuturor celor care susțin și vor susține în continuare programele și proiectele desfășurare în interesul comunității locale și apreciază că ajutând pe alții ne ajutăm pe noi înșine.

 

www.rotarycraiova.ro

 

Președinte Rotary Club Craiova,

Prof.dr. Cristi Spulbăr