Copiii Centrelor sociale “Aripi de Lumină” și “Best Life”, bucătari pentru o zi

 

 

 copii bucatarie gatit.jpg 1 Copiii Centrelor sociale “Aripi de Lumină” și “Best Life”, bucătari pentru o zi poze

Centrul social pentru copiii “Aripi de Lumină”, al Asociației Vasiliada, alături de copiii Centrului social multifuncțional “Best Life” pentru copiii dezavantajați social, al Arhiepiscopiei Craiovei, au participat ieri, 19 martie, la o activitate de pregătire a unor preparate culinare, la Colegiul Național Economic “Gheorghe Chițu”. La activitate au participat și elevii Colegiului Economic din Craiova, care i-au inițiat pe micuții aflați în grija Arhiepiscopiei Craiovei în secretele bucătăriei. Copilașii au fost coordonați de specialiștii celor două așezăminte sociale și cadre didactice ale unității de învățământ, care le-au explicat copiilor cum se pregătesc pizza și cornulețele. “Activitatea desfasurată a facilitat crearea unor prietenii de durată prin realizarea unor acțiuni comune, precum și dezvoltarea abilităților sociale și de comunicare, de dezvoltare personală. Au pregătit cornulețe și pizza, munca fiind presarată cu note de umor, optimism, buna dispoziție. Între etapele de pregătire și servire a produselor, copiii împreună cu noii prieteni s-au destins și relaxat prin jocuri cu mingea, jocuri de mișcare. Liceenii au uitat pentru o perioadă de timp de vârstă, redevenind copii și lăsându-se purtați pe tărâmul copilăriei și al jocului. Activitatea s-a încheiat într-o atmosferă plină de bucurie și recunoștință, realizandu-se schimb de impresii și promisiuni că se vor întâlni pentru a putea repeta această experiență frumoasă”, a precizat Renata Bănescu, psihopedagog în cadrul Centrului “Aripi de Lumină”.

copii bucatarie gatit.jpg Copiii Centrelor sociale “Aripi de Lumină” și “Best Life”, bucătari pentru o zi poze

 

Reprezentanții Centrului social “Best Life” spun că acțiunea de ieri a fost extrem de folositoare copiilor care provin din familii dezavantajate social. “Printre efectele psihosociale ale activității amintim dezvoltarea relațiilor interpersonale, prin facilitarea comunicării, a colaborării pe o sarcină de lucru dată, care a implicat descoperirea, cunoașterea și afirmarea propriilor talente în bucătărie. De asemenea, activitatea a vizat creșterea gradului de sociabilitate, a încrederii în sine și în ceilalți”, a declarat Adelina Dima, psiholog în cadrul Centrului social “Best Life”. Copiii au fost entuziasmați că au reușit să devină bucătari, pentru câteva ore. “Activitatea a venit ca o relaxare, la finalul programului de realizare a temelor. Suntem fericiți pentru că suntem implicați în astfel de programe recreativ – educaționale”, a mărturisit Antonia, una dintre fetițele beneficiare ale Centrului “Best Life”.