Copii şi abilităţile psihice

copii 150x150 Copii şi abilităţile psihice  poze

Copii sunt pe zi ce trece mai înzestraţi şi este de datoria noastră să-i ajutăm să se dezvolte astfel încât să ajungă la un potenţial cât mai mare. Unele dintre cele mai comune abilităţi psihice în rândul copiilor din ziua de astăzi sunt: empatia şi telepatia.
1. Empatia
Probabil ceea mai folositoarea şi valoroasă abilitate psihică a oricărui copil este empatia. Empatia este capacitatea de a simţi emoţiile altor persoane, animalele sau chiar spiritele. Această abilitate poate fi extinsă mult mai mult, cum ar fi proiectarea propiilor emoţii în altă persoană sau capacitatea de a simţi durerile fizice ale altor persoane (ex: o tăietură, o arsură, etc.). Copii născuţi cu acest dar pot deveni confuzi şi dezorientaţi, dacă nu obţin un anumit grad de control asupra acestei abilităţi, mai ales când au parte de un mediu de creştere cu probleme emoţionale constante. Acesta poate duce la stres, care poate dezvolta unele tulburări psihice şi emoţionale mai târziu, de aceea trebuie să-i ajutăm să înţeleagă şi să gestioneze această capacitate. Atunci când copiii sunt mai conştienţi de sentimentele altor oameni au tendinţa de a avea mai multă simpatie faţă de ele, astfel le permite să interacţioneze mai bine cu alte persoane. Dar de asemenea dacă un copil cu un puternic simţ empatic nu este învăţat să stopeze emoţiile nedorite tinde să accentueze şi să acţioneze în acelaşi mod ca sursă de emoţie primită.
Semne ale abilităţii:
– plâns constant în momentul în care alţi copii plâng,
– compasiune faţă de alţii, animale, chiar şi plante,
– cunoaşte exact starea de spirit a unei persoane chiar dacă aceasta nu şi-a manifestat-o.
Exerciţii practice:
– închide ochii şi încearcă să simţi emoţiile copilului tău fără să-i cercetezi limbajul corpului, de asemenea cere-i să facă acelaşi lucru,
– pentru blocarea emoţiilor nedorite învăţaţi copii să-şi închidă ochii şi să-şi imagineze o bulă de culoare aurie ce le înconjoară corpul lor.
2. Telepatia
O altă abilitate uimitoare şi folositoare este tehnica mentală a telepatiei. Telepatia este abilitatea de a percepe gândurile altor persoane sau de a transmite la rându-ţi gândurile. Copii născuţi cu un nivel înalt al acestei capacităţi pot deveni uşor confuzi şi cu multe gânduri nedorite. De aceea este important să-l înveţi copilul tău controlul şi etica vieţii private. Beneficiul de care se bucura copii telepatici este faptul că în orice moment aceştia ştiu ce gândesc ceilalţi şi îi pot ajuta sau denigra la nevoie. Copii cu o sensibitate telepatică mare tind să fie fruntaşi în timpul şcolii, în special în timpul unui test răspunsul răsare imediat în mintea sa. De asemenea pot deveni un aparat viu de detectare de minciuni, a hoţiilor sau a şarlataniilor care ar încerca să-i păcălească în anumite situaţii.
Semne ale abilităţii:
– terminarea frazelor altor oameni în mod regulat,
– vor veni la tine chiar înainte să-i chemi,
– experimentând acelaşi vis cu o altă persoană. Acest lucru poate determina o legătură telepatică cu aceea persoană.
Exerciţii practice:
– folosind simboluri Zener îi poţi descoperi sau dezvolta această abilitate. Simplu joc de cărţi ar trebui să-i evidenţieze această putere dacă o deţine,
– desenează-i pe o foaie o anumită formă şi puneţi copilul să-şi închidă ochii şi să se concentreze la tine, întreabându-l ce vede,
– învaţăţi copilul ca oricând are nevoie de tine să te cheme în gând. Chemându-ţi copilul mintal poate fi de asemenea un exerciţiu.

Sursa in engleza : http://alturl.com/d4dx