Contractul pentru noul stadion „Oblemenco” a fost semnat – VIDEO

ponta oblemenco 4 Contractul pentru noul stadion „Oblemenco” a fost semnat   VIDEO poze

Primarul Lia Olguța Vasilescu a semnat astăzi, alături de reprezentanții CNI și ai consorțiului de firme constructoare, contractul de execuție pentru noua arenă de fotbal a Craiovei.

ponta oblemenco 5 Contractul pentru noul stadion „Oblemenco” a fost semnat   VIDEO poze

Evenimentul a avut loc chiar pe stadion, în prezența premierului Victor Ponta și a lui Liviu Dragnea, până ieri ministru al Dezvoltări, sub mandatul căruia au avut loc procedurile administrative și de achiziție publică premergătoare semnării contractului.

ponta oblemenco 6 Contractul pentru noul stadion „Oblemenco” a fost semnat   VIDEO poze

Au participat de asemenea președintele CJ DOlj Ion Prioteasa, prefectul Sorin Răducan, precum și un grup compact de parlamentari de Dolj.

ponta oblemenco 3 Contractul pentru noul stadion „Oblemenco” a fost semnat   VIDEO poze

Investiția are termen de finalizare un an și jumătate, edilii așteptându-se ca noua arenă să fie finalizată în 2016.

ponta oblemenco 8 Contractul pentru noul stadion „Oblemenco” a fost semnat   VIDEO poze

„Semnăm astăzi contractul pentru noul stadion al Craiovei. E un moment istoric pentru orașul nostru. Era ultima dintre promisiunile mele electorale ale mele care rămăsese nedescurcată. Vreau să-i mulțumesc domnului premier pentru sprijin și lui Liviu Dragnea, până ieri ministru al Dezvoltării, cel care s-a zbătut ca acest proiect să treacă toate hățișurile administrative și să demareze. Numai cine nu cunoaște istoria fotbalului românesc s-ar putea îndoi că orașul Craiova merită o asemenea investiție”, a spus Lia Olguța Vasilescu.

ponta oblemenco 9 Contractul pentru noul stadion „Oblemenco” a fost semnat   VIDEO poze

Victor Ponta, ajuns la Craiova după un eveniment similar care a avut loc la Târgu Jiu, a ținut să-i prevină pe constructori cu cine au de-a face. „Eu vin acum de la Târgiu Jiu, că dacă semnam a Târgu Jiu fără să semnez la Craiova aveam scadal mare, cel puțin cu doamna primar. Vreau să-i felicit pe construcori că au câștigat licitația și să le spun că nu știu în ce s-au băgat, să dea peste doi primari din Oltenia, care o să stea tot timpul cu ochii pe ei și o să fie cu mult mai exigenți decât cei cu care erau obișnuiți”, a spus Ponta.

ponta oblemenco 10 Contractul pentru noul stadion „Oblemenco” a fost semnat   VIDEO poze

Liviu Dragnea a ținut și el să spună câteva cuvinte înainte de semnarea oficială a contractului. „Eu am fost și joi aici, am văzut centrul vechi, care, după părerea mea e cel mai frumos din țară și am făcut și promisiunea prese locale că o să vin, orice s-ar întâmpla (de joi până sâmbătă, Dragnea a încasat o condamnare cu suspendare în dosarul Referendumul și și-a dat demisia din funcția de ministru – nr). Iată că am venit să iau parte la acest moment istoric și să vă asigur  că voi căuta să sprijin în continuare Craiova pentru a deveni un centru de dezvoltare al Sudului, așa cum ne-am propus. Pe acest stadion eu vin de mic, veneam de la Teleorman să mă uit la acei oameni de pe teren, care ne păreau niște zei”, a spus Dragnea.

Ex-ministrul a avut parte de altfel de o întâlnire cu „zeii” în persoană, Nae Ungureanu și Aurică Beldeanu fiind prezenți la ceremonie, pentru a înmâna oficialităților cărți despre istoria Craiovei Maxima și brazde din gazonul de legendă al fostului „Central”.