Continuă sarabanda rudelor din birourile electorale de circumscripţie: Încă două soţii şi-o cumnată scoase din BEC

prefectura cj dolj 1 Continuă sarabanda rudelor din birourile electorale de circumscripţie: Încă două soţii şi o cumnată scoase din BEC poze

Alte trei reprezentante ale partidelor politice în tot atâtea birouri electorale de circumscripţie din Dolj au fost înlocuite în urma contestaţiilor. 

Pentru analiştii evoluţiei nepotismului din România este de semnala faptul că politicienii autohtoni nu mai au răbdare până se văd aleşi ca să-şi propuleseze rudele în funcţii plătite de la buget, promovându-le încă din perioada campaniei electorale, când reprezentanţii partidelor în birourile electorale de circumscripţie beneficiază de indemnizaţii.

Biroul Electoral Judeţean a soluţionat astăzi, favorabil, trei contestaţii care aveau ca obiect modul de completare a birourilo electorale de circumscripţie din teritoriu cu reprezentanţii partidelor politice.

Cele trei contestaţii priveau membrii ai birourilor electorale din comunele Coşoveni, Întorsura şi Radovan, unde au fost semnalate de reprezentanţii partidelor adversare două soţii şi o cumnată a unor candidaţi PDL, PSD şi PRM.

BEJ a admis cererile de înlocuire a reprezentantelor găsite rude sau afin cu candidaţii de pe listele depus de partide, intervenind pe ici pe colo şi în cazurile  în care birourile de circumscripţie săriseră calul dispunând inlocuirea membrilor găsiţi incompatibili cu reprezentanţi ai altor partide.

Printre altele şi-a pierdut locul în biroul electoral de circumscripţie Sorina Tudor de la Întorsura, reprezentanta PRM, nimeni alta decât soţia candidatului la primărie din partea formaţiunii politice, Ileana Spach de la Coşoveni, cumnata candidatului PDL la consiliul local Dumitru Giurea, precum şi Elena Buşu de la Radovan, soţia unui candidat la consiliul local din localitate din partea PSD.

Interesant este că, în acest din urmă caz, soţul-candidat s-a arătat dispus să renunţe la propria-i candidatură, solicitare imposibil de aprobat devreme ce candidaturile au rămas deja definitive, aşa că respectivul, deşi a formular cerere de retragere, va figura vrând-nevrând pe buletinele de vot.