Conferintele preoţeşti de toamnă, în Arhiepiscopia Craiovei

Arhiepiscopia Craiovei organizează în această perioadă conferinţele pastoral – misionare de toamnă, sub genericul Anul Omagial Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena. Prima conferinţă a avut loc joi, 31 octombrie, şi a reunit, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropoliei Olteniei, preoţii din protoieriile Târgu Jiu Sud şi Târgu Jiu Nord. Conferinţa preoţească a fost precedată de săvârşirea Sfintei Liturghii la altarul Bisericii „Sfinţii Apostoli” din municipiu.
Cea de a doua parte a întâlnirii a fost găzduită de Cercul Militar din Târgu Jiu. În deschidere, preotul Pădureanu Ionuţ, de la Parohia Preajba, Protoieria Târgu Jiu Nord, a prezentat referatul cu tema „Apărarea dreptei credinţe în faţa ofensivei sectare”, urmat de discuţii şi dezbateri pe marginea celor prezentate. La final IPS Irineu a punctat câteva din concluziile la tema pusă în dezbatere, subliniind unele aspecte dogmatice şi istorice care scot in evidenţă necesitatea apărării dreptei credinţe creştin ortodoxe aşa cum ea ne-a fost transmisă de Părinţii Bisericii.
În ultima parte a întrunirii, toţi participanţii la conferinţă s-au îndreptat către sediul Protoieriei Târgu Jiu Nord unde a fost săvârşită slujba de sfinţire a clădirii. După cum ne-a informat părintele protoiereu Cosmin Bălan, slujba de sfinţire a încununat astfel eforturile făcute în ultimul an pentru renovarea şi consolidarea clădirii ce adăposteşte sediul Protoieriei Târgu Jiu Nord.